Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:23 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Laptopurile, calculatoare portabile pentru nevoile tale

ro

16 Mar, 2023 10:22 1383 Marime text
sursa foto: pexels.com

 
Oh, laptopul, această agendă, calculator sau studio de lucru, toate comprimate într-o carcasă subțire. Laptopul a devenit foarte cunoscut încă din pandemie, de când totul parcă s-a oprit în loc și nimeni nu își putea imagina cum va continua munca sau studiile. Ei bine, am găsit și răspunsul la cumulul de incertitudini din pandemie. Cum? Cu ajutorul laptopului, care ți-a fost aliat de nădejde în perioada în care a trebuit să muncești de acasă sau, dacă ești elev, să intri la orele online. Cam așa am putea să definim laptopul, ca pe un partener de încredere. Gândește-te puțin, cine este în permanență lângă tine atunci când muncești? Laptopul. Cine are o baterie destul de puternică pentru a rezista o zi întreagă de muncă? Laptopul.

Cum au evoluat laptopurile?

Lăsăm elogiile la o parte, însă laptopurile chiar au ajuns să fie tot mai prezente și indispensabile în viețile noastre. Acum câțiva ani, diferențierea era destul de clară dintre un sistem desktop și un laptop. Astăzi, ne aflăm în ipostaza în care laptopurile, pe lângă calitatea lor principală, portabilitatea, au ajuns să aibă performanțe aproape egale cuale unui sistem desktop.
Puterea lor de procesare crește pe zi ce trece, iar performanțele video ale laptopurilor de specialitate au ajuns ireproșabile. O altă picătură din marea de avantaje a laptopurilor este și prețul care este mai scăzut decât al unui PC.
Nu-ți promitem marea cu sarea și îți prezentăm și un dezavantaj al laptopurilor. Răcirea unui laptop de gaming, spre exemplu, care este folosit la capacitate maximă, nu se compară cu cea a unui PC. De ce? Pentru că în interiorul laptopului se află componentele, care stau destul de înghesuite în spațiul mic de care dispune un laptop. Din cauza acestei înghesuieli, răcirea componentelor nu se poate face destul de rapid. Dacă răcirea componentelor nu se poate face destul de rapid, performanțele laptopului vor scădea.

Laptopuri există, trebuie doar să le alegi în funcție de nevoile tale

Dacă ești student sau ai o carieră în plină ascensiune, cu siguranță că muncești mult și în permanență ai idei fresh și noi. Mulțumită tehnologiei, nu trebuie să stai cu agenda și pixul pentru a scrie fiecare idee. Este de ajuns doar un laptop micuț, pe care să îl bagi în ghiozdan și pe care îl vei avea în permanență cu tine. Dacă ești student sau elev, un laptop este binevenit, pentru că îl poți pune pe birou și ocupă puțin spațiu. Când ai sesiune și citești acele cărți groase cu termeni de specialitate, ai nevoie să mai dai și o căutare pe internet.
Alegerea laptopului potrivit depinde foarte mult de locul de muncă pe care îl ai. Astfel, îți vom face două recomandări de laptopuri care nu te vor dezamăgi mult timp de acum încolo.

Laptopul ideal pentru munca de birou

Dacă faci muncă de birou, de pildă lucrezi cu programe de scris, faci research sau vrei să ai multe ferestre de internet deschise în același timp, îți recomandăm un laptop Lenovo ThinkPad. De ce acest laptop? Aceste modele de laptopuri fac parte din familia primelor calculatoare din istorie. Putem spune că au gena bună. Cei de la Lenovo fac o treabă excelentă când vine vorba de îmbinarea performanței cu eleganța. Aceste modele de laptopuri au ajuns deja consacrate, au o formă specifică, iar componentele de pe fiecare model sunt ideale pentru nevoile tale. Există laptopuri lenovo ThinkPad pentru toate buzunarele. Desigur, potența componentelor și a ecranului diferă în funcție de prețul laptopului.
Dacă ești în căutare de un laptop care este bun pentru munca de birou sau de cercetare, Lenovo ThinkPad este alegerea cea mai potrivită. Sunt atât de bune, încât, în trecut, modele ThinkPad au fost duse și în spațiu. Da, ai auzit bine, într-o misiune care avea ca scop repararea unei defecțiuni la telescopul Hubble.

Laptopul ideal pentru cei din domenii creative

Dacă activezi într-un domeniu creativ, precum arhitectura sau producția foto-video, îți recomandăm un colos care este deja consacrat, MacBook Pro-ul. Acest model de laptop de la Apple este alegerea perfectă atunci când vine vorba despre editare. Acesta are procesoare foarte puternice, un ecran de o claritate superioară, pe scurt, le are pe toate.Inclusiv o baterie puternică care să facă față cu brio unei zile intense de muncă. Pe lângă toate aceste avantaje, el are un preț destul de piperat, dar care este justificat, având în vedere că vei avea la dispoziție unstudio de editare în miniatură.

Ce să alegi?

Cum am prezentat și mai sus, lumea laptopurilor este vastă și cu multe variante care să îți satisfacă nevoile. Noi ți-am prezentat două dintre cele mai întâlnite variante în materie de laptopuri. Modelele de laptop deja apreciate pentru perfomanțele sale, care au dovedit de nenumărate ori că nu vor da greș. Desigur, fiecare pe palierul său.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii