Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:59 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Firmele de pariuri din Marea Britanie nu vor o nouă taxă

ro

17 May, 2022 10:13 1766 Marime text


Industria jocurilor de noroc din Marea Britanie și-a triplat in ultimii doi ani donațiile către GambleAware, o organizație de caritate care luptă împotriva dependenței de jocuri de noroc, în timp ce investeșteși mai mulți bani în lobby-ing pentru a se asigura că nu se va introduce o nouătaxăpentru industrie în lunile următoare.

Peste 680 de firme au donat 34,7 milioane de lire sterline organizației caritabile GambleAware, finanțată de industrie, până la 31 martie 2022.

În timp ce industria speră că o creștere a donațiilor va ajuta la respingerea cererilor pentru o taxă legală anuală, unele dintre firmele de pariuri sancționate de autoritățile de reglementare pentru că nu au protejat jucătorii cu risc ridicat nu au donat niciun fel de numerar organizației de caritate în ultimul exercițiu financiar.

Firma Genesis Global, cu sediul în Malta, a fost amendată cu 3,8 milioane de lire sterline în decembrie pentru eșecuri în materie de responsabilitate socială, inclusiv pentru căa permis unei asistente NHS să parieze 245.000 de lire sterline în trei luni. Compania nu a donat către GambleAware anul acesta și a dat doar 6.000 de lire sterline în anul precedent, conform dezvăluirilor organizației de caritate.

Participanții consideră că regimul de finanțare nu generează suficienți bani pentru a combate daunele jocurilor de noroc și distribuirea fondurilor nu este suficient de independentă.

Liz Ritchie, co-fondatorul organizației de caritate Gambling with Lives, a declarat: „Companiile de jocuri de noroc plătesc fix cât vor atunci când vor și pot retrage finanțarea atunci când organizația publică date, informații, cercetări sau studiicare nu le prezintă într-o lumină pozitivă.

Joaca de-a taxele

„O taxă statutară administrată în mod independent va asigura că sunt disponibile mult mai multe resurse pentru a preveni și trata această boală devastatoare și... eliberate de influența însăși companiilor care au cauzat această devastare.”
Cele mai mari patru companii de jocuri de noroc, Entain, Flutter, William Hill și Bet365, s-au angajat să plătească 1% din randamentul lor brut al jocurilor de noroc – care reprezintă veniturile reținute după plata câștigurilor – pentru inițiativele de prevenire și tratament a jocurilor de noroc până în 2024, dar multe firme fac donații limitate.



Zoë Osmond, directorul executiv al GambleAware, a declarat:
„GambleAware a fost consecvent în a solicita guvernului să introducă o taxă obligatorie de 1% [din randamentul brut al jocurilor de noroc] în industria jocurilor de noroc ca o condiție de licență. Salutăm angajamentul celor „patru mari” operatori de a-și spori donațiile.

Cu toate acestea, incertitudinea și inconsecvența continuă în sistemul actual de finanțare șiau un impact negativ asupra serviciilor, nereușind să ofere vreunei organizații care lucrează pentru a atenua daunele legate de jocurile de noroc orice nivel de venit pe termen lung pentru a investi în servicii critice de prevenire și tratament.”

Consiliul pentru pariuri și jocuri de noroc, care reprezintă industria, spune că au avut loc deja acțiuni eficiente pentru a reduce efectele jocurilor de noroc problematice și nu este necesară o taxă legală.

Un purtător de cuvânt a declarat: „Cei mai mari membri ai Consiliului pentru pariuri și jocuri de noroc au promis deja o finanțare suplimentară de 100 de milioane de lire sterline între 2019 și 2023 pentru serviciile de cercetare, educație și tratament care vor fi administrate de organizația caritabilă independentă GambleAware. Operatorii sunt liberi, totuși, să își direcționeze contribuția financiară anuală către oricare dintre organizațiile aprobate de Comisia pentru jocuri de noroc și nu doar GambleAware.”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii