Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:50 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cele mai populare modele de adidași și brandurile din spatele lor

ro

23 Mar, 2021 18:41 2897 Marime text

 
Pantofii sport au devenit una din cele mai importante piese atât din garderoba bărbaților cât și din cea fameilor. Aceștia sunt foarte versatili și pot fi combinați cu o mulțime de piese vestimentare, dar și cu o varietate de stiluri și pot schimba total o ținută în funcție de cum sunt purtați.
De-a lungul timpului, mai multe modele de adidași de la o mulțime de branduri au devenit iconice și chiar un must-have în garderoba unui pasionat de modă. Iată care sunt cele mai populare modele și ce branduri le produc.
Adidași damă  oferte emag

Adidas


Aidas este una dintre cele mai cunsocute branduri de pantofi sport din lume. Aceasta a fost fondată de către Adolf Dassler, poreclit și Adi, de unde și numele companiei. Sediul companiei este în Herzogenaurach, Germania și deține alte sub-branduri precum Reebok și Runtastic. Adidas doar ce a lansat o nouă strategie numită ”Own the Game” prin care își propune să îmbunătățească experiența clienților, să crească profitabilitatea, cota de piață dar și sustenabilitatea produselor companiei, toate acestea până în anul 2025.
Adidași damă
Unul dintre cele mai cunsocute modele de pantofi sport Adidas sunt Superstar. Acesta a fost primul model de adidași de basketball de tip low-top, cu un exterior din piele și un vârf din cauciuc ce avea să devină un clasic. Datorită acestui vârf și al tălpii ”non-marking” aceștia au atras atenția mai multor jucători celebri. Acești adidași sunt pe piață de mai bine de 50 de ani și nu par să o părăsească prea curând. Vin în diverse culori, mărimi dar și materiale și sunt foarte versatili, putând fi purtați la blugi, pantaloni clasici, dar și rochii în cazul femeilor.
O altă pereche foarte cunoscută de pantofi sport Adidas sunt Stan Smith. Ca și modelul Superstar, aceștia sunt pe piață de peste 50 de ani, fiind lansați în 1965. Inițial, aceștia s-au numit Robert Haillet după celebrul jucător de tenis pe care firma îl sponsoriza, dar au fost ulterior redenumiți Stan Smith după jucătorul de tenis american cu același nume. Modelul vine în mod normal pe alb, are un design simplu și, spre deosebire de alte modele Adidas, nu are cele 3 dungi exterioare atât de cunoscute. În schimb, are 3 rânduri de perforații pe ambele părți. Desing-ul și forma au rămas aceleași de când acești adidași au fost lansați, dar există versiuni noi sau diverse mixuri de culori și materiale ce au apărut de-a lungul anilor.

Puma


Dacă am vorbit despre Adidas este normal să vorbim și despre Puma. Frații Rudolf și Adolf Dassler obișnuiau să conducă Dassler Brothers Shoe Factory, însă în urma unor divergențe, aceștia s-au separat în 1948. Rudolf și a început afacerea pe malul celălalt al râului Aurach. Primul nume al companiei a fost ”Ruda”, dar a fost schimbat la câteva luni mai târziu în ”Puma”.
Unul dintre cele mai cunoscute modele de pantofi sport Puma sunt Puma Clyde. Aceștia au fost creați în 1973, în momentul în care Walt ”Clyde” Frazier, jucătorul de basketball, a cerut o pereche de adidași special creați pentru el, din piele întoarsă. Adidașii sunt foarte cunoscuți în special în subculturile hip hop și skate punk.
Un alt model foarte apreciat este RS-X. Acest model a fost lansat în anii 80 când compania Puma a lansat o nouă tehnologie revoluționară numită Running Syestem. Acest sitem presupune un sistem de amortizare mult mai bun. De atunci au fost lansate variații ale modelului și modele în combinații de culori diverse.

Nike


Compania Nike, cunoscută inițial ca și Blue Ribbon Sports, a fost înființată de către atletul Phil Knight și antrenorul său, Bill Bowerman. Inițial, compania funcționa ca și distribuitor al companiei Onitsuka Tiger din Japonia. În 1971, relația dintre cele două companii s-a încheiat, iar BRS și-a lansat prima linie de pantofi sport sub noul brand Nike.
Printre cele mai populare modele de adidasi pantofi sport Nike sunt Air Force 1 Low. Produs inițial în 1982 ca și adidași pentru basket, aceștia au continuat să rămână iconici. Sunt niste adidași clasici, dar moderni și foarte versatili. Sunt purtați de toate generațiile, inclusiv de către Gen Z și pot fi găsiți în mai multe variante de culori.
Un alt model foarte popular de pantofi sport Nike sunt Air Max 1. Această linie de pantofi a fost lansată în 1987. Noua tehnologie atât de diferită a fost creată și patentată de către M. Frank Rudy. Se bazează pe o pernă de aer inserată în călcâiul încălțărilor, ceea ce îi oferă și un aspect retro tipic anilor 90. Acești adidași sunt preferați atât de femei cât și de bărbați și sunt foarte confortabili. În momentul de față există mai multe variații ale acestor adidași și pot fi găsiți în diferite variante de culori pentru a se potrivi tuturor gusturilor.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii