Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:35 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ședinţa Biroului Executiv al Rețelei Universităților de la Marea Neagră

ro

24 Feb, 2021 15:35 1195 Marime text
La data de 23.02.2021 a avut loc Ședinţa Biroului Executiv al Rețelei Universităților de la Marea Neagră (RUMN).
La ședință au participat Prof. Pericles A. Mitkas, Președintele în Exercițiu al RUMN, Prof. Eden Mamut, Secretar General al RUMN, reprezentanți în Biroul Executiv al RUMN ai universităților membre din România, Grecia, Azerbaijan, Bulgaria, Ucraina, Armenia, Georgia, respectiv Turcia. De asemenea, au fost invitați reprezentanți ai noilor universități membre pentru a face o prezentare a ori proiectelor care se doresc a fi realizate sub egida RUMN.

Agenda a inclus definitivarea Calendarului de activităţi al RUMN și a listei proiectelor prioritare care vor fi derulate în perioada următoare.

Cu acest prilej, reprezentanții din Grecia, Bulgaria și România și-au exprimat interesul de a colabora la promovarea unor proiecte sub egida Mecanismului UE de Redresare și Reziliență. Temele de proiecte comune se referă la Dezvoltarea unui Hub Digital Regional de Inovare (Digital Innovation Hub) pe tema promovării dezvoltării durabile în zone costiere (inițiativa Blue Growth) și a rezilienței la dezastre și epidemii regionale; Guvernanța vulnerabilităților în ceea ce privește sănătatea umană și a impactului asupra mediului înconjurător în zona Mării Negre; Dezvoltarea unui program de educație în școli și universități pentru promovarea dezvoltării durabile în zone costiere, prevenirea răspândirii epidemiilor și a diferitelor dezastre, respectiv Dezvoltarea unei platforme pentru promovarea coeziunii sociale prin sprijinirea educației în limbile minoritare si regionale.

Astfel, în urma consultărilor, s-a convenit ca universitățile membre din cele trei state UE să promoveze proiectele mai sus menționate în Planurile Naționale de Redresare și Reziliență, din cadrul instrumentului financiar temporar #NextGenerationEU, al cărui scop este de a oferi sprijin statelor membre ale Uniunii Europene pentru a face față provocărilor generate de pandemia Covid-19 și consecințele sale economice.

Secretariatul Național Român al RUMN
Data 24.02.2021
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii