Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Planuri pentru sezonul estival 2022 Xenoti SRL, firma care deține Hotelul Flora, din Mamaia, afectată de Coronavirus (DOCUMENT)

ro

22 Feb, 2022 00:00 2511 Marime text

 
  • Pe măsură ce se apropie sezonul estival, urmează să se procedeze la selecția și angajarea de personal.
  • Compania Xenoti SRL a încheiat 12 contracte de achiziții publice în valoare totală de 24.152,20 lei.
 
Procesul societății comerciale Xenoti SRL (care deține Hotelul Flora, din Mamaia) merge mai departe la Tribunalul Constanța!
 
Firma (înfiinţată în decembrie 1994) se află în reorganizare judiciară.
     
Capitalul social este deţinut în proporţii egale - câte 25%, adică 2.500 de lei din capital - de Sorin Gabriel Strutinsky, Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, Mihail Gheorghe Cârciog (decedat) şi Radu Ştefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța.  
 
Obiectul principal de activitate este „hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare“.
 
Administrator special este Sorin Gabriel Strutinsky.
 
Administrator judiciar este societatea de insolvenţă Artemis Legal Insolvency SPRL.
 
Dosarul 8747/118/2016 se află pe rolul Tribunalului Constanța.
 
Recent, în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă nr. 3067/18.02.2022 (ce poate fi citit integral accesând secțiunea Documente) a fost publicat Raportul centralizat de activitate întocmit de administratorul judiciar al Xenoti SRL, Artemis Legal Insolvency SPRL, pentru perioada 16 octombrie 2021 – 21 februarie 2022.
 
Potrivit BPI nr. 3067/18.02.2022, în sezonul estival 2021 Xenoti SRL a asigurat serviciile de cazare și servire masă pentru turiștii care au achiziționat sejururi în cadrul Complexului Hotelier Flora fie prin intermediul agențiilor de turism, fie direct la recepție sau prin Booking.
 
Tot în BPI se mai arată că pentru spațiile de cazare gradul de ocupare a fost influențat de situația pandemică generată de virusul SARS Cov 2, înregistrându-se un număr mai mic de cazări în acest sezon estival față de sezoanele anterioare.
 
„Sezonul estival 2021 a fost cel de al doilea sezon în care efectele negative ale pandemiei Covid 19 și-au pus amprenta asupra numărului de persoane ce și-au petrecut concediile pe litoral, în condițiile în care s-au depus eforturi pentru asigurarea și respectarea în incinta complexului Flora a condițiilor și restricțiilor impuse de autorități pentru desfășurarea activității de turism în condiții de normalitate“, potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvenţă nr. 3067/18.02.2022 .
 
Pentru sezonul estival 2022 mandatarul administratorului special a purtat discuții cu tour operatorii și s-a procedat la negocierea condițiilor contractuale pentru vara acestui an, urmând a se proceda în cel mai scurt timp la încheierea contractelor iar situația acestora va fi prezentată în cadrul unui raport ulterior de activitate.
 
În conformitate cu cele prezentate în rapoartele anterioare de activitate, pentru perioada extrasezon, în care nu s-au înregistrat cazări în complexul hotelier, au fost încetate mare parte din contractele de muncă ale salariaților, societatea înregistrând în prezent un număr de 17 salariați activi care desfășoară activități de întreținere curentă, mici reparații, igienizare, etc.
 
Urmează ca pe măsură ce se apropie sezonul estival să se procedeze la selecția și angajarea de personal astfel încât să se poată asigura serviciile specifice calificate și în condiții normale în perioada sezonului estival.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
DNA Constanța cere să știe cine a fost cazat la Flora!
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii