Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În contradictoriu cu RADET Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, proces important la Tribunalul Constanța! (DOCUMENT)

ro

05 Apr, 2022 00:00 1682 Marime text

 
  • Tribunalul Constanța a respins acțiunea Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili, însă decizia magistraților nu este una definitivă.
 
Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili a solicitat înscrierea sa în Tabelul definitiv consolidat al creanțelor împotriva RADET Constanța (aflată în faliment) și cu suma de 992.940 de lei. Acțiunea direcției a fost respinsă, însă decizia nu este una definitivă.
 
Tribunalul Constanța a fost investit cu soluționarea unei contestații formulate de către Direcția Generala de Administrare a Marilor Contribuabili (creditor), având ca obiect înscrierea sa în Tabelul definitiv consolidat al creanțelor împotriva RADET Constanța (debitor) și cu suma de 992.940 de lei, reprezentând obligații născute dupa deschiderea procedurii insolvenței și înainte de declanșarea falimentului.

 
Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvență nr. 5806/01.04.2022 (ce poate fi citit integral accesând secțiunea Documente), Direcția Generala de Administrare a Marilor Contribuabili arată, în susținerea acțiunii, că este eronată măsura lichidatorului judiciar, care a înscris direcția în Tabelul suplimentar al creanțelor numai cu suma de 6.302.028 de lei.
 
Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili a mai precizat, tot potrivit BPI nr. 5806/01.04.2022, că refuzul de înscriere a diferenței de 992.940 de lei a fost justificată prin faptul că suma reprezintă creanța anterioară deschiderii procedurii insolvenței, fiind deja înscrisă în Tabelul preliminar.
 
„În realitate, obligatiile bugetare restante la data de 5 iunie 2019 se ridicau la 1.089.513 lei (valoare înscrisa în tabelele anterioare), structura debitelor fiind detaliată în Adresa nr. 27015/EV1/4.07.2019. Cum dreptul patrimonial de 992.940 de lei izvorăște din activitatea desfășurată de către debitor în perioada de observație, avand drept titlu declarațiile depuse de contribuabil, se impune înscrierea creanței în Tabelul definitiv consolidat“, se mai arată în acțiunea Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili.
 
Pe calea întâmpinării, RADET Constanța a învederat că suma contestată, reprezentând T.V.A. de rambursat, a format obiect al compensării cu obligațiile bugetare restanțe înregistrate de RADET anterior deschiderii procedurii, după cum rezultă din Decizia de compensare 51704/1.10.2019.
 
Mai mult, „în urma modificărilor aduse art. 116 din Codul de Procedura Fiscală, suma aprobată la compensare trebuia, în fapt, compensată cu obligațiile născute după data de 5 iunie 2019, iar nu cu cele anterioare - astfel cum a stabilit creditorul bugetar“, se mai arată în întâmpinarea RADET Constanța. 
 
Tribunalul Constanța a respins, ca nefondată, contestaţia formulate de contestatorul creditor Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili în contradictoriu cu intimatul debitor RADET Constanţa prin lichidator judiciar Eurosmart S.P.R.L.
 
Decizia nu este una definitivă.
 
Judecator sindic este Adrian Oprea, de la Tribunalul Constanța.
 
Noul termen a fost stabilit pentru data de 08 iunie 2022.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Primăria Constanta ar putea fi trasă la răspundere pentru intrarea în faliment a companiei RADET! (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii