Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Finanțele Publice din Constanța solicită intrarea în insolvență a Naftex Petrol Grup SRL!

ro

20 Aug, 2022 00:00 2101 Marime text
 
  • Coincidență sau nu, numele firmei Naftex Petrol Grup SRL apare și într-un dosar penal instrumenat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).
  • Este vorba despre cauza penală în care Filip Ion Pop, fostul director al Casei de Cultură din Constanța, în perioada 23 iulie 1993 - 22 iunie 2002, trimis în judecată de procurorii procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a fost achitat definitiv!
 
Administrația Județeană a Finanțelor Publice din Constanța solicită intrarea în insolvență a societății comerciale Naftex Petrol Grup SRL!
 
Cererea se află pe rolul Tribunalului Constanța, iar conform portalului instanțelor de judecată DGRFP Galati prin AJFP Constanta este Creditor, iar SC Naftex Grup Petrol SRL este Debitor.
 
Primul termen de judecată a fost stabilit pentru data de 31 august 2022.
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 19 august 2022, SC Naftex Grup Petrol SRL este inactivă fiscal și are datorii la ANAF.
 
Firma are sediul social în Constanţa, pe strada Vârful cu Dor, a fost fondată în 2012, și se ocupă de  comerţ cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi al produselor derivate.
 
Firma este controlată de Dura Florin, asociat unic și administrator.
 
Singurele date financiare sunt cele aferente anului 2012, când, fără niciun angajat, cifra de afaceri a fost de 61.702.673 de lei, cheltuielile au fost de 61.899.224 de lei, iar pierderea a fost de 197.167 de lei.
 
Potrivit Monitorul Oficial al României, Partea A IV-A, Nr. 2326/21.VI.2012, a fost fondată în baza cererii nr. 518175 din data de 29.03.2012, de Romulus Ghinea, asociat unic și administrator.
 
Ulterior, conform Monitorul Oficial al României, Partea A IV-A, nr. 4884/4.XII.2012, Dura Florin și Ghinea Romulus, asociați în cadrul societății comerciale sus-menționată, au hotărât retragerea din societate a lui Ghinea Romulus, care a cesionat la valoarea nominală aportul său la capitalul social în sumă de 200 lei - 20 părți sociale, lui Dura Florin, acesta devenind asociat unic, deținând întreg capitalul social al Societății în suma de 250 lei - 25 părți sociale.
 
Coincidență sau nu, numele firmei Naftex Petrol Grup SRL apare și într-un dosar penal instrumenat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).
 
Este vorba despre cauza penală în care Filip Ion Pop, fostul director al Casei de Cultură din Constanța, în perioada 23 iulie 1993 - 22 iunie 2002, trimis în judecată de procurorii procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, a fost achitat definitiv!
 
Decizia a fost luată în luna noiembrie 2022 de judecătorii de la Curtea de Apel Constanța.
 
Filip Ion Pop fusese condamnat în primă instanță la patru ani şi şase luni de închisoare.
 
De asemenea, tot o soluție de achitare a primit în acest caz și omul de afaceri Vasile Tăfălan. Acesta a fost condamnat inițial la 13 ani de închisoare (contopire cu o altă pedeapsă aplicată într-un alt dosar).
 
Achitare definitivă au mai primit Mioara Gache şi Nicoleta Mitrică, inspectori fiscali.
 
De asemenea, tot în primă instanță a fost achitat (precum cei doi inspectori fiscali) și Yucetaş Nusret. Și în cazul acestuia, judecătorii Curții de Apel Constanța au decis să se mențină soluția primei instanțe, respectiv achitare.
 
Prezentul dosar a fost soluționat definitiv de judecătorii Georgiana Anghel Tudor, Virgil Marius Ungureanu și Ciprian Coadă, din Curtea de Apel Constanța.  
 

Conform procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Constanţa, Filip Ion Pop a fost suspectat că, „în iulie 2012, împreună cu Yucetaş Nusret, Ştefan Lilian şi Tăfălan Vasile, s-a constituit într-un grup infracţional în scopul obţinerii de beneficii financiare prin efectuarea de operaţiuni de spălarea a banilor proveniţi din activităţi evazioniste şi, acţionând în cadrul grupului infracţional organizat, în aceeaşi lună a anului 2012, în calitate de reprezentant al SC Porto Nav Group SRL Constanţa, a preluat fictiv drepturile şi obligaţiile decurgând din contractele de leasing financiar referitoare la zece utilaje de construcţii de la SC Basconlux Chişinău - Filiala Constanţa SRL Constanţa”, conform DIICOT.
 
Organele de anchetă mai spun că Filip Ion Pop, în luna septembrie 2012, „în calitate de reprezentant al SC Porto Nav Group SRL Constanţa, a dispus evidenţierea în documentele societăţii a operaţiunilor fictive prin care s-a atestat în mod nereal vânzarea celor zece utilaje către SC Naftex Petrol Grup SRL Constanţa, ajutând totodată în acest mod la evidenţierea de către reprezentantul SC Naftex Petrol Grup SRL Constanţa a operaţiunii fictive prin care s-a atestat în mod nereal vânzarea către SC Asimetric Vision a celor zece utilaje de construcţii, în valoare totală de 677.000 de euro”.
 
Aceiaşi procurori DIICOT continuă susţinând că, „în perioada septembrie - octombrie 2012, prin întocmirea şi prezentarea la ING Bank de contracte fictive de creditare a SC Porto Nav Group SRL Constanţa, a retras şi l-a ajutat pe Tăfălan Vasile să retragă în numerar din contul societăţii de mai sus contravaloarea în lei a sumei totale de 677.000 de euro, ajutând astfel la spălarea sumei menţionate anterior, care a fost transferată succesiv de către Yucetaş Nusret din contul SC Asimetric Vision SRL Constanţa în contul SC Naftex Petrol Grup SRL Constanţa şi de către Tăfălan Vasile din contul SC Naftex Petrol Group SRL Constanţa în contul SC Porto Nav Group SRL Constanţa, cunoscând că suma respectivă provine din săvârşirea de infracţiuni, în scopul disimulării originii evazioniste a acesteia”.

 
Așa cum precizam și mai sus, toți inculpații din acest dosar au fost achitați definitiv!
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Doi inspectori fiscali și un fost șef al Casei de Cultură din Constanța, achitați definitiv
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii