Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:43 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se demolează clădirea CED din stația CF Medgidia Est și se construiește una nouă! Regionala CF Constanța a atribuit contractul unei firme din Iași

ro

22 Aug, 2022 00:00 1752 Marime text
  • Actuala clădire a fost pusă în funcțiune în 1984 și are o valoare de inventar de 233.575,92 lei, fiind amortizată.
  • „Din cauza faptului că terenul nu este stabil, fiind situată pe un rambleu ce are o înălţime de cca 25-28 m, dar şi din lipsa trotuarului de jur împrejurul clădirii şi a unui sistem de dirijare a apelor pluviale, în timp fisurile s-au transformat în crăpături ce au afectat structura clădirii, punând în pericol atât siguranţa instalaţiilor cât şi a personalului de exploatare şi întreţinere“, au spus reprezentanții CF.
  • Pro Ami’s Consulting Iași a semnat, în decembrie 2021, acordul-cadru pentru documentația privind modificarea circuitelor din zona stației Movila - Fetești - Țăndărei, în valoare de 45.000 de lei.
 
CNCF CFR SA – Sucursala Regională CF Constanța a atribuit contractul privind realizarea proiectului, întocmirea documentației și obținerea actelor necesare demolării clădirii CED din stația CF Medgidia Est și, respectiv, necesare realizării construcției noi, tip container.
 
Atribuirea s-a făcut prin licitație deschisă, câștigătoare fiind desemnată compania Pro Ami’s Consulting Iași, firma fiind singura care a depus ofertă în cadrul procedurii.
 
Valoarea contractului de proiectare încheiat de compania de căi ferate cu firma din Iași este de 375.500 de lei, adică echivalentul sumei de aproape 77.000 de euro, la cursul actual.
 
Mai trebuie spus că Pro Ami’s Consulting Iași a semnat, în decembrie 2021, acordul-cadru pentru documentația privind modificarea circuitelor din zona stației Movila - Fetești - Țăndărei, în valoare de 45.000 de lei.
 
Despre clădirea CED din stația CF Medgidia Est
 
În descrierea noului contract semnat cu CFR, se arată că este vorba despre elaborarea proiectului tehnic, întocmirea documentaţiei şi obţinerea certificatului de urbanism și a autorizației de construire/desființare a clădirii CED din stația CF Medgidia Est, în conformitate cu cerințele din HG 907/2016 si ale Caietului de sarcini.
 
„Clădirea CED Medgidia Est cu nr de inventar INF-1-03212 a fost pusă în funcţie în anul 1984 şi face parte din domeniul public al statului; valoarea de inventar este de 233 575,92 lei, fiind amortizată“, se arată în documentul oficial.
 
Totodată, „clădirea este o construcție cu regim de înalțime parter, acoperiș tip terasă, cu o suprafață construită de 170 mp, care adăpostește instalații de centralizare electrodinamică tip CR-2 și instalații de telecomunicații pentru CED“.
 
Reprezentanții companiei de căi ferate au arătat, legat de acest contract, că începând cu anul 1996 s-a constatat apariţia unor fisuri la pereţii clădirii.
 
„Din cauza faptului că terenul nu este stabil, fiind situată pe un rambleu ce are o înălţime de cca 25-28 m, dar şi din lipsa trotuarului de jur împrejurul clădirii şi a unui sistem de dirijare a apelor pluviale, în timp fisurile s-au transformat în crăpături ce au afectat structura clădirii, punând în pericol atât siguranţa instalaţiilor cât şi a personalului de exploatare şi întreţinere“, au mai spus aceștia.
 
„Ȋn anul 2019 a fost contractat serviciul de proiectare, în cadrul căruia au fost elaborate expertiza tehnică şi DALI (documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii) aferente ecestui obiectiv. Urmare concluziilor expertizei a fost elaborată DALI în care au fost prezentate trei variante de remediere şi a fost aleasă varianta 3, care constă în demolarea clădirii existente şi realizarea unei construcţii noi, tip container“, se mai punctează în documentul citat.
 
Durata este de maxim 90 de zile de la data semnării ordinului de începere a contractului.
 
Despre Pro Ami’s Consulting
 
Potrivit Confidas.ro, consultată pe 21 august 2022, compania Pro Ami’s Consulting a fost înființată în 2009 și are sediul social în Vânători, strada Gheorghe Asachi nr. 26, județul Iași, ocupându-se de activități de consultanță pentru afaceri și management.
 
Pachetul majoritar de acțiuni (85%) este deținut de Irina Daniela Stoian, care este și administratorul firmei, iar Christian Roca deține 15%.
 
Irina Daniela Stoian figurează, de asemenea, în A M Soft Inc (asociat 50%, administrator), Alimentara 70 CAP (asociat 50%, administrator), Floral Deisgn (asociat unic, administrator), precum și în Stoian Irina Daniela Persoană Fizică Autorizată (radiată) și Ami S Business Constructii (în faliment) – toate din Iași.
 
La rândul său, Christian Roca este asociat unic și administrator al CHR Essenza din Iași.
 
Pentru a reveni la Pro Ami’s Consulting, firma a raportat în 2021 un profit în creștere spectaculoasă, ce a ajuns la peste 710.000 de lei (față de aproape 33.000 de lei în anul anterior) și o cifră de afaceri de peste 1,14 milioane de lei (față de 55.000 de lei în 2020) – toate cu un angajat.
 
Conform Confidas.ro, în perioada 02.07.2021 - 03.01.2013, compania Pro Ami's Consulting SRL a încheiat 27 de contracte de achiziții publice, în valoare totală de 1.605.771 de lei.
 
Printre instituțiile publice ce au semnat cu firma din Iași se numără mai multe comune din Iași, Regionala CF Constanța, dar și Regionala CF Iași.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
CNCF CFR SA - Sucursala Regională CF Constanța a contractat servicii de revopsire tabliere metalice la poduri, pe mai multe linii (DOCUMENT)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii