Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se construiește un centru comunitar multifuncțional în comuna tulceană Baia. Contractul pentru lucrări depășește jumătate de milion de euro

ro

22 Sep, 2022 13:25 1729 Marime text
Primăria Comunei Baia - Sursa foto: Facebook.com - Pagina oficială a Comunei Baia
  • Inițial, lucrările fuseseră estimate de către primărie la 3.154.500 de lei fără TVA, adică la peste 638.000 de euro, la cursul actual.
  • Pentru acest contract, au fost depuse cinci oferte, una fiind inacceptabilă, una inadmisibilă, iar una a fost retrasă, contractul fiind atribuit prin procedura simplificată.
  • „Prin realizarea acestei investiții se va dezvolta un centru social ce va putea asigura servicii medicale, mici activități sportive și de întreținere, diverse activități pentru copii“, se precizează în descrierea contractului.
  • Contractul a fost adjudecat de compania Olcocons SRL Brăila.
Comuna tulceană Baia a atribuit contractul privind executarea lucrărilor pentru centrul comunitar multifuncționar din localitate companiei Olcocons Brăila, pentru contract fiind depuse, în total, cinci oferte.
 
Informațiile privind atribuirea contractului au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se arată că valoarea totală finală a acestuia este de 2.856.    454,57 de lei fără TVA, suma echivalând cu peste 570.000 de euro, la cursul actual.
 
Inițial, lucrările fuseseră estimate de către primărie la 3.154.500 de lei fără TVA, adică la peste 638.000 de euro, la cursul actual.
 
Despre contract
 
Se mai precizează în informațiile oficiale că, pentru acest contract, au fost depuse cinci oferte, una fiind inacceptabilă, una inadmisibilă, iar una a fost retrasă, contractul fiind atribuit prin procedura simplificată.
 
„Prin realizarea acestei investiții se va dezvolta un centru social ce va putea asigura servicii medicale, mici activități sportive și de întreținere, diverse activități pentru copii“, se precizează în descrierea contractului.
 
De asemenea, se arată că „centrul va putea asigura și activități culturale prin organizarea de cenacluri, vizionări de mici spectacole, integrare socială şi participare, informare evaluare îngrijire personală, alte activităţi, după caz: terapii de recuperare, îngrijiri medicale“.
 
Despre Olcocons SRL
 
Platforma Confidas.ro, consultată la data de 22 septembrie 2022, compania Olcocons a fost înființată în anul 2003 și are sediul social în localitatea Însurăței, pe strada Agricultorilor, nr. 1B, județul Brăila, având ca obiect de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.
 
Asociat majoritar (cu 80%) este Costel Gabriel Olteanu, restul părților sociale fiind deținute de Simona Maria Marian (14,99%), Ionel Dănuț Dragomir (5%) și Ștefan Doru Păun (5%).
 
Costel Gabriel Olteanu este și administratorul societății. Totodată, numele său se regăsește și în firmele Yantra Kubera Consulting (asociat 30%), Construct Brăila (asociat unic, administrator) și Proiect Brăila (asociat 60%).
 
Numele Simonei Maria Marian se regăsește, de asemenea, în Yantra Kubera Consulting (asociat 70%, administrator), dar și în Ihtizav (asociat unic – radiată).
 
Ionel Dănuț Dragomir figurează doar în Olcocons, iar Ștefan Doru Păun este și administrator al Construct Brăila.
 
Cifrele Olcocons arată că, în 2021, firma a raportat 13 angajați, profitul a depășit 540.000 de lei, iar cifra de afaceri a fost de aproape 3,7 milioane de lei.
 
Firma are un punct de lucru în Brăila, pe bulevardul Dorobanților, nr. 740.
 
Potrivit Confidas.ro, în perioada 02.07.2021 - 03.01.2013, compania Olcocons SRL a încheiat 19 contracte de achiziții publice, în valoare totală de 9.722.615,86 de lei.
 
Printre instituțiile publice ce au semnat contracte cu societatea se numără Agenția Națională pentru Locuințe, Compania Națională de Investiții, dar și diferite comune sau instituții din județul Brăila.
 
Despre comuna Baia
 
Primar al comunei Baia este Mugurel Laurențiu Marșavela (PSD), în vârstă de 56 de ani, aflat la primul mandat.
 
Viceprimarul comunei este Florin Cojocariu (PNL), în vârstă de 50 de ani, aflat, de asemenea, la primul mandat.
 
Consiliul Local al Comunei Baia este format din 13 consilieri, media de vârstă fiind de 45 de ani.
 
Din consiliu fac parte doi membri PNL (viceprimarul Florin Cojocariu și consilierul Nicolae Ianuș), șase membri PSD (Nicolae Balica, Marian Gheorghe, Corina Ilie, Dochița Maftei, Vasile Ștefan și Gheorghe Tasențe) și cinci membri PRO România (George Caraman, Nicoleta Chiriac, Giorgiana Orodel, Dumitru Papaiane și Carmen Speriatu).
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
S-a aprobat Consiliul de Administrație al Utilități Publice Luncavița SRL, din județul Tulcea
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii