Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:02 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Programul-pilot de acordare a suportului alimentar prinde contur în județul Constanța! Primăria Dobromir a atribuit contractul pentru catering la liceul tehnologic (DOCUMENTE)

ro

31 Dec, 2022 00:00 1683 Marime text
Liceul Tehnologic Radu Prișcu, com. Dobromir
  • Este vorba despre programul-pilot conform HG 1362/2022, de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat.
  • Contractul a fost câștigat de compania Hermes SRL, deținută de familia șefului ARR Constanța, Marian Butnaru.
Compania Hermes SRL, una dintre firmele deținute de familia șefului Autorității Rutiere Române Constanța, Marian Butnaru, va asigura serviciile de catering la Liceul Tehnologic Radu Prișcu, din Dobromir.
 
Societatea și-a adjudecat recent contractul pus la bătaie de Comuna Dobromir, în baza normelor proprii, pentru serviciile de catering pentru liceu înscriindu-se în programul-pilot adoptat de Ministerul Educației.
 
Este vorba despre programul-pilot conform HG 1362/2022, de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat.
 
Potrivit HG 1362/2022, din comuna Dobromir, județul Constanța, participă Liceul Tehnologic Radu Prișcu.
 
Informațiile privind atribuirea contractului au fost publicate în Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, unde se arată că a fost depusă o singură ofertă pentru acest contract.
 
Valoarea contractului, potrivit sursei citate, fusese estimată la 1.195.071,43 de lei fără TVA, însă valoarea finală a fost de 1.151.176,46 de lei fără TVA, adică echivalentul sumei de peste 230.000 de euro, la cursul actual.
 
Despre contract
 
În descrierea contractului, se arată că este vorba despre servicii de catering pentru elevii Liceului Tehnologic „Radu Prișcu“, comuna Dobromir, județul Constanța, în cadrul Programului - pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat.
 
Totodată, autoritatea contractantă a precizat că „obiectul contractului îl constituie pregătirea, prepararea și livrarea zilnică a suportului alimentar tip sandvici și fruct pentru preșcolarii și elevii Liceului Tehnologic «Radu Priscu» din comuna Dobromir, jud Constanța, în locurile de desfășurare a cursurilor din localitatea Dobromir și satele arondate“.
 
De asemenea, cifrele arată că este vorba despre un număr total de 845 de preșcolari sau elevi beneficiari, numărul de zile din anul școlar 2022-2023 este reprezentat de cele aferente anului 2023, respectiv 99, iar valoarea maximă pentru fiecare beneficiar este de 15 lei, inclusiv TVA / suport alimentar/zi, „valoare ce include toate costurile: prețul produselor, ambalajelor, ustensilelor sigilate necesare consumului, cheltuielile de preparare, de transport“.
 
Despre Hermes SRL
 
Registrul Comerțului, consultat la zi, arată că societatea Hermes a fost înființată în 1991 și are sediul social în Medgidia, pe strada Republicii, bloc D9, obiectul de activitate fiind reprezentat de restaurante.
 
Societatea este deținută de Marigen Prod SRL Medgidia, care este asociat unic, și administrată de Elena Odeta Butnaru, soția șefului ARR Constanța, Marian Butnaru.
 
Firma Marigen Prod o are ca administrator și asociat majoritar, potrivit Confidas.ro, pe Elena Odeta Butnar, ceilalți asociați fiind Blanca Elena Butnaru și Dragoș Marian Butnaru.
 
Societatea a avut în 2021 nouă angajați, profit peste 350.000 de lei și cifra de afaceri peste 710.000 de lei.
 
Numele societății Marigen Prod se regăsește și în declarația de interese a șefului ARR Constanța, completată în 2022, la capitolul contractelor publice încheiate de firmele soției.
 
Totodată, în declarația de avere completată de șeful ARR Constanța în 2022, este menționată și firma Hermes SRL, fiind precizat că soția sa, Odeta Butnaru, a obținut 142.950 de lei reprezentând dividende de la această societate.
 
În Secțiunea Documente se regăsesc declarațiile de avere și de interese ale lui Marian Butnaru completate în iunie 2022.
 
Pentru a reveni la compania Hermes SRL, cifrele RECOM arată că în 2021 societatea a avut 37 de angajați, profit peste 2,98 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 7,15 milioane de lei.
 
Potrivit Confidas.ro, consultată pe 30 decembrie 2022, compania Hermes SRL a încheiat contracte de achiziții publice în valoare totală de 43.684,84 de lei.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Cine furnizează alimentele pentru Programul-pilot de acordare a suportului alimentar în comuna tulceană Somova
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii