Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:53 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Euro Construct, contract cu CNAPM Constanța. Ce servicii va furniza firma

ro

20 Jun, 2021 21:49 4143 Marime text
  • Euro Construct a bătut palma cu Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime“ SA Constanța. 
Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime“ SA Constanța a încheiat un acord cadru pentru  proiectare și execuție RK la linia 1CV în zona cuvei de încărcare minereu Comvex. Potrivit Licitație publica.ro, denumirea completă a proiectului atribuit este  „RK la linia 1CV în zona cuvei de încărcare minereu Comvex” (proiectare şi execuţie).
 
Societatea care se vor ocupa de proiectare și execuție pentru Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime“ SA Constanța este  Euro Construct . Atribuirea a avut loc în data de 14.06.2021. Valoarea totală a achiziției (fără TVA) este de 6.176.374 de lei.
 
Descrierea contractului
 
CN APM SA Constanța deține în proprietate linia 1CV amplasata in zona cuvei de incarcare minereu Comvex, racordata din grupa de linii de manevra a Statiei Constanța Port Zona C. Linia 1 CV are o lungime de 1420m si in cadrul obiectivului de investitii “Dezvoltarea capacitatii feroviare în sectorul fluvio maritim al Portului Constanța”, pe aceasta linie s-au efectuat lucrari de reparații capitale doar pe o lungime de 675m.

Restul de 745 ml din aceasta linie necesită: lucrări de reparatie capitala pe o porțiune de 160m in zona cuvei de incarcare minereu si lucrari de reabilitare și aducere în parametrii tehnici de functionare pe o portiune de 585m de la cuva de incarcare pana la opritorul liniei.

Pe portiunea de 160 m din calcaiul schimbatorului 10B spre grupa de manevra linia prezinta traverse din lemn putrede uzuri mari la partea superioară a sinei, coroziune și exfolieri, material de prindere necorespunzator, ecartament largit, piatră spartă colmatata cu minereu si pamant.

Pe porțiunea de 35 ml aferenta schimbatorului 10B, intrucat schimbatorul de cale este in tolerante si fara uzuri, sunt necesare doar lucrari de reabilitare respectiv: decolmatare, inlocuire traverse, completari de piatră spartă, ridicare nivel prin buraj, ripaj, refacere mecanism actionare macaz.

Pe porțiunea de 550m din varful schimbatorului 10B si pana la opritor, intrucat sina de cale ferata este în tolerante si nu are uzuri sunt necesare doar lucrari de reabilitare respectiv: decolmatare, dibluire traverse din beton, refacerea ecartamentului, completari de piatră spartă, ridicare nivel prin buraj, ripaj, confecționare opritor de cale metallic.

Datorita traficului greu pe aceasta portiune de linie, portanta liniei a scăzut si din cauza materialelor uzate din suprastructură, prin lucrarile de intretinere periodice ale liniei nu se mai pot mentine in tolerantele admise de Instr.314, fapt care a condus la incidente feroviare (deraieri de vagoane)

Conform normativelor CFR (Instructia 300 si 314), pentru defectele constatate se impune realizarea unei reparatii capitale pe o portiune de 160m si reabilitarea unei portiuni 585m prin inlocuirea traverselor din lemn, dibluirea traverselor din beton, completari de piatra sparta, ridicare nivel prin buraj.

Valoarea totala estimata: 618.000 lei, fara TVA avand inclusă o componentă de cca. 8% din valoarea de execuție a lucrărilor, adica 46.000 lei reprezentând prestarea serviciilor de proiectare inclusiv partea de expertizare și o componentă de 572.000 lei reprezentând lucrările si materialele, inclusiv manopera necesare execuției lucrărilor aferente reparațiilor capitale la linia CF 1CV în zpna cuvei de încărcare minereu Comvex.

Termenul limită până la care ofertantul poate să adreseze solicitările de clarificări sau informatii suplimentare în legătură cu documentatia de atribuire este cu 8 zile inainte de data limita de depunere a ofertelor.

Termenul limita în care entitatea contractantă va răspunde la solicitările de clarificări sau informatii suplimentare în legătură cu documentatia de atribuire este a 6 -a zi înainte de termenul stabilit pentru depunerea ofertelor (conf. pct.11 alin (2) din OUG nr.45/2018).

La solicitarile adresate dupa acest termen entitatea contractanta nu va raspunde.
 
Firma câștigătoare este Euro Construct.
  
Despre Euro Construct
 
Potrivit Confidas.ro., societatea a fost înființată în anul 2002 și are sediul social în municipiul Constanța. Societatea are capital subscris și vărsat de 200.000 lei.
  
Acționarii firmei sunt Vlad Tudor, care este și administrator, Papuc Nicoleta(asociat),  Cherț Ovidiu Mugurel, Şerbănescu Gheorghe (membru fondator). Domeniul de activitate principal al firmei îl reprezintă  lucrări de construcţii a căilor ferate de suprafaţă şi subterane. Pentru anul 2020, societatea a raportat cifra de afaceri de 22. 216.989  lei, profit net de  3.465.096  lei și un număr de 310 angajați. Compania Euro Construct S.A. a încheiat 59 contracte de achiziții publice în valoare totală de 47.900.630,60 lei.
 
Amintim că, Allchim DDD CO SA a contestat o nouă licitație organizată de CT BUS. CNSC a decis să oblige entitatea contractantă la reevaluarea ofertei Euro Construct SA.
 
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a luat decizia cu numărul 1224 / C2 / 1262 din data 10.06.2021 privind o contestație depusă de o societate privind o licitație organizată de CT BUS SA.
 
Prin contestația înregistrată la Consiliu sub nr. 26787/24.05.2021, formulată de Allchim DDD CO SA, cu sediul în Constanța, str. Pictor Nicolae Grigorescu, județul Constanța, reprezentată de Ionuț Bajdechi, administrator și convențional de avocat Ionuț Nicolae Târșoagă, cu sediul ales pentru primirea actelor de procedură în Constanța, împotriva raportului procedurii nr. 6676/10.05.2021 și a adresei nr. 6685/10.05.2021, reprezentând comunicarea rezultatului procedurii, emise de către CT BUS SA, cu sediul în Constanța, str. Industrială nr. 8, județul Constanța, în calitate de entitate contractantă, în cadrul procedurii de licitație deschisă, organizată în vederea încheierii acorduluicadru de servicii având ca obiect „servicii de curățenie și igienizare autobuze”, cod CPV 90900000-6 – Servicii de curățenie și igienizare (Rev.2), s-a solicitat anularea adresei nr. 6684/10.05.2021 privind comunicarea rezultatului procedurii și a raportului procedurii nr. 6676/10.05.2021, precum și a tuturor oricăror acte subsecvente; reevaluarea ofertei depuse de Euro Construct SA; continuarea procedurii de atribuire prin aplicarea în mod corespunzător a criteriului de atribuire, precum și emiterea unor noi comunicări privind rezultatul procedurii; plata cheltuielilor prilejuite de soluționarea contestației; în subsidiar, anularea procedurii de atribuire.
 
Euro Construct SA, cu sediul în Constanța, str. Justiției, lot 2/1, județul Constanța, reprezentată de Vlad Tudor, administrator, a formulat cerere de intervenție voluntară nr. 1037/27.05.2021, înregistrată la Consiliu cu nr. 27630/27.05.2021, prin care a solicitat respingerea contestației ca nefondată, menținerea ca legale a actelor contestate și continuarea procedurii de atribuire. Pagina 1 din 2 Contestația și cererea de intervenție vor fi soluționate împreună, având în vedere dispozițiile art. 66 alin. (1), art. 67 alin. (1) și art. 123 alin. (1) C. proc. Civ și art. 17 din Legea nr. 101/2016.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe licitatiapublica.ro.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:
 
Allchim DDD CO SA a contestat o nouă licitație a CT BUS. Ce s-a decis
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii