Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Ședință de Consiliu Județean! Mandate speciale pentru ADD, bani pentru primăriile din județ și transformarea RADJP în societate pe acțiuni

ro

22 Nov, 2022 12:14 1917 Marime text
 

Consilierii județeni votează astăzi repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din TVA (n.r.3.994.000 de lei)  pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale.

Iată cum se împart banii:

Deleni, Dobromir, Lumina, Mircea Vodă, Saraiu, Târgușor și Tortoman  - 50.000 de lei

Gârliciu -  80.000 de lei

Aliman, Ciocârlia, Comana, Crucea, Horia, Limanu, Mihai Viteazu, Negru Vodă, Peștera și Siliștea - 100.000 de lei

Adamclisi, Albești, Ghindărești, Ion Corvin, Lipnița, Mihai Kogălniceanu, Pantelimon și Rasova - 150.000 lei

Mereni  - 214.000 de lei

Năvodari  - 800.000 de lei

Ovidiu  - 350.000 de lei

Fondurile vor fi folosite pentru întreținerea și modernizarea infrastructurii de drumuri județene și comunale a județului Constanța.

Aleșii județeni au pe ordinea de zi de emiterea acordului Consiliului Județean Constanța pentru afaceristul Sterie caradima care vrea să construiască un bloc cu patru etaje și cafenea, pe Bulevardul Tomis nr.86, lângă Muzeul de Artă, pe locul pe care a existat o casă monument istoric B, construită în anul 1911.

De asemenea, consilierii județeni aprobă astăzi și proiectul de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza SF/DALI aferenți proiectului „Conservarea, protejarea și punerea în valoare a Ansamblului Rupestru Murfatlar“, proiect în valoare 166.784.933,24 lei, fără TVA.

Proiectul „Conservarea, protejarea și punerea în valoare a Ansamblului Rupestru Murfatlar“ va fi depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Regional anul viitor, iar în 2027, cu foarte mult noroc, lucrările ar putea fi finalizate.

Acest obiectiv de investiții este menționat in cadrul Strategiei de Dezvoltare Durabilă a județului Constanța pentru perioada 2021-2027.

Aleșii județeni au aprobat și proiectul de hotărâre nr.305/14.11.2022 privind aprobarea tarifelor pentru deszăpezire și combaterea lunecușului, pentru iarna 2022-2023, aplicate de RAJDP Constanța, a Caietului de sarcini și a Contractului de prestare de servicii
dar și proiectele de hotărâre nr.308/15.11.2022 privind aprobarea proiectului „Construire corp nou – Departament Sănătatea mamei și copilului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa”, respectiv nr.310/15.11.2022 privind aprobarea proiectului„Construire Pavilion Medical D+P+3E – Construcție Pavilion Pneumologie III în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie” și a cheltuielilor legate de proiect.

Tot astăzi în ședința de CJC s-a dat un vot pentru aprobarea Proiectului Tehnic și actualizarea indicatorilor tehnico – economici aferenți proiectului „Salvarea şi punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu”.

Primăria Constanța a eliberat astăzi, 7 noiembrie 2022, o autorizație de construire pentru UAT Județul Constanța.

Prin AC 1018, din data de 7 noiembrie, UAT județul Constanța va salva și va pune în valoare Mormântul Pictat Hypogeu. Documentul este valabil 24 de luni.

Tot astăzi, consilierii județeni au dezbătut și aprobat trei proiecte de hotărâre care vizează rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli a trei instituții subordonate. Vorbim mai exact de bugetul Direcției Generale de Evidență a Persoanelor Constanța, de bugetul Unității de Asistență Medico-Socială Agigea, precum și a bugetului Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța. Astfel bugetul DGEPC se modifică doar între capitolele bugetare ale acestuia, valoarea totală rămânând aceeași. Bugetul UAMS Agigea se rectifică prin majorarea acestuia cu suma de 32.000 lei, datorită suplimentării contractului cu Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța. Ultimul buget, cel al SCJU se diminuează cu suma de 9.863.445 lei, din cauza reducerii veniturilor din contractele cu Direcția de Sănătate Publică Județeană Constanța. Pentru mai multe detalii cu privire la structura celor trei bugete, puteți accesa documentațiile aici.

Bugetul de venituri și cheltuieli al Consiliului Județean Constanța, a fost și el dezbătut și aprobat astăzi. Acesta a suferit modificări ca urmare a rectificărilor aplicate bugetelor instituțiilor subordonate. Pentru mai multe detalii puteți consulta bugetul instituției noastre aici.

Proiectul de hotărâre privind regularizarea suprafețelor aferente imobilului „Sit Arheologic Cetatea Capidava” situat în localitatea Capidava, Comuna Topalu, Județul Constanța și darea în administrare a obiectivului Punct de Informare Turistică către Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, a fost și el dezbătut și aprobat. Mai exact, acest proiect elimină anumite inadvertențe, pentru o mai bună gestionare a acestui imobil de către muzeu. Detalii suplimentare cu privire la acest proiect găsiți aici.

Un ultim proiect al ordinei de zi de astăzi a fost cel cu privire la aprobarea reorganizării Regiei Autonome de Drumuri și Poduri Constanța, prin transformare în societate pe acțiuni cu asociat unic UAT Județul Constanța, cu denumirea de "Drumuri Județene Constanța SA". Proiectul de hotărâre a fost adoptat cu 27 de voturi pentru. Mai multe detalii suplimentare găsiți aici.

Unul dintre proiectele de hotărâre dezbătute și aprobate astăzi, a fost cel privind desemnarea unui administrator provizoriu în cadrul Consiliului de Administrație Provizoriu al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța, ca urmare a încetării contractului de mandat nr.22681/22.06.2022. Prin cererea înregistrată la CJC cu nr.  44262 din 02.11.2022,  Ciupercă Cătălin a solicitat încetarea contractului de mandat, astfel, a fost desemnat domnul Nicolae Constantin în calitate de administrator provizoriu al RAJDP Constanța.


Și proiectul privind aprobarea tarifelor pentru deszăpezire și combaterea lunecușului, pentru iarna 2022-2023, aplicate de R.A.J.D.P. Constanța, a Caietului de sarcini și a Contractului de prestare de servicii s-a aflat pe ordinea de zi a ședinței de astăzi. Dat fiind faptul că sezonul rece se apropie, se impune completarea HCJC nr. 430/23.12.2013 în sensul în care să cuprindă activitatea de deszăpezire și combatere a lunecușului pe timp de iarnă, mai multe detalii regăsiți aici.

Au mai fost aprobate și proiectele  privind acordarea unui mandat Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța în vederea efectuării tuturor demersurilor pentru punerea la dispoziția Consiliului Județean Constanța a documentațiilor tehnico-economice aferente cererilor de finanțare depuse de UAT Județul Constanța prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny; acordarea unui mandat Asociației de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța în vederea efectuării tuturor demersurilor necesare elaborării documentațiilor tehnico-economice (faza studiu de fezabilitate) pentru amplasamentele incluse în cadrul proiectului „Puncte de debarcare la Marea Neagră și la Dunăre” și acordarea unui mandat ADD în vederea elaborării costurilor și a oportunității modernizării și extinderii obiectivului "Obor General Scărișoreanu".

UPDATE 15

Consilierii au aprobat și Regulamentul de asociere a județului cu unele UAT-uri  în vederea realizării unor obiective de interes public.

A fost aprobat cu 27 de voturi pentru.  

UPDATE 14

Se votează proiectul transformării RAJDP în societate pe acțiuni, cu unic asociat în județul Constanța, astfel regia devine Drumuri Județene Constanța SRL.

A trecut proiectul cu 27 voturi pentru și 8 abțineri. 


UPDATE 13

 Consilierul județean Claudiu Palaz a părăsit sala, nemulțumit de aceste ultimele 2 proiecte. 

"Asta e un circ, nu Consiliu Județean", a spus Palaz, înainte sa părăsească ședința


UPDATE 12

Urmează cele două acorduri pentru ADD. 

Au trecut cu 3 abțineri. 

UPDATE 11

Și proiectul 4 de pe această ordine suplimentară a fost aprobat. 

UPDATE 10 

Primele 3 au fost aprobate. 

UPDATE 9

Se votează ordinea suplimentară. 



UPDATE 8

La proiectul 19 este acel acord pentru construcția unei clădiri lângă Muzeul de Artă.  Proiectul a trecut cu doar 3 voturi împotriva și 2 abțineri.

UPDATE 7

Au fost aprobate și proiectele 16,17, 18.

UPDATE 6 

Au fost aprobate proiectele 3 și 4. Și 5, 6, 7, 8. Și 9, 10,11, 12,13,14,15. 

UPDATE 5 

Proiectul 3 - propunerea PNL este Nicolae Constantin, consilierul personal al președintelui CJC, Mihai Lupu și fost viceprimar al orașului Băneasa.

Consilierul județean, Claudiu Palaz de la PMP susține că nu se respectă procedura și ii cere președintelui Mihai Lupu să nu se transforme în Nicușor Constantinescu.


Tocmai de aceea, se face în sală o a doua propunere pentru funcția de administrator al RAJDP de către PMP care au nominalizat-o pe Emilia Mihăilă.

În urma votului exprimat de consilierii județeni, Nicolae Constantin a devenitl administrator provizoriu al RAJDP în locul lui Cătălin Ciupercă de la USR.



UPDATE 4 

Proiectul 2 a fost aprobat. 

UPDATE 3 

Proiectul 1 aprobat cu 3 voturi împotrivă.

UPDATE 2 

Proiectul 331 a fost retras.  Este vorba despre proiectul privind aprobarea protocolului de colaborare între CJC și Școala Gimnazială nr.30 Gheorghe Țițeica. 

UPDATE 1

36 de consilieri prezenți fizic și online. 








Iată proiectele înscrise pe ordinea de zi:

   1.  Proiect de hotărâre nr.268/14.10.2022 privind aprobarea Regulamentului de organizare si functionare al aparatului de specialitate al Consiliului Judetean Constanta.
    Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

2. Proiect de hotărâre nr.302/02.11.2022 privind completarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al Direcției Generale de Evidență a Persoanelor Constanța.
Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

3. Proiect de hotărâre nr.303/07.11.2022 privind desemnarea unui administrator provizoriu în cadrul Consiliului de Administrație Provizoriu al Regiei Autonome Județene de Drumuri și Poduri Constanța ca urmare a încetării contractului de mandat nr.22681/22.06.2022.
Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

4. Proiect de hotătâre nr.304/14.11.2022 privind rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli și a Listei de investiții ale Direcției Generale de Evidență a Persoanelor Constanța pe anul 2022.
Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

5. Proiect de hotărâre nr.305/14.11.2022 privind aprobarea tarifelor pentru deszăpezire și combaterea lunecușului, pentru iarna 2022-2023, aplicate de RAJDP Constanța, a Caietului de sarcini și a Contractului de prestare de servicii.
 Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

6. Proiect de hotărâre nr.306/14.11.2022 privind trecerea unui bun imobil (teren), situat în strada Republicii nr.7, Lot 2, localitatea Eforie Sud, județ Constanța din domeniul public al UAT Județul Constanța în domeniul public al UAT Oraș Eforie.
  Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

7. Proiect de hotărâre nr.307/14.11.2022 privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiție Reabilitarea imobilului Clădire-Filiala 1 Constanța, situat în municipiul Constanța, strada Izvor, nr.23-faza DALI.

     Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

8. Proiect de hotărâre nr.308/15.11.2022 privind aprobarea proiectului „Construire corp nou – Departament Sănătatea mamei și copilului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa” și a cheltuielilor legate de proiect
 Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

9. Proiect de hotărâre nr.309/15.11.2022 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici faza SF/DALI aferenți proiectului „Conservarea, protejarea și punerea în valoare a Ansamblului Rupestru Murfatlar.     
Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

10. Proiect de hotărâre nr.310/15.11.2022 privind aprobarea proiectului„Construire Pavilion Medical D+P+3E – Construcție Pavilion Pneumologie III în cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie” și a cheltuielilor legate de proiect.
Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

11. Proiect de hotărâre nr.311/15.11.2022 privind repartizarea pe unități administrativ-teritoriale a sumelor defalcate din T.V.A, pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale, ca urmare a rectificării bugetului de stat pe anul 2022.
 Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

12. Proiect de hotărâre nr.312/15.11.2022 privind rectificarea Bugetului de Venituri și Cheltuieli pe anul 2022 la Unitatea de Asistență Medico-Socială Agigea.
Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

13. Proiect de hotărâre nr.313/15.11.2022 privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al Județului Constanța pe anul 2022.
   Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

14. Proiect de hotărâre nr.314/16.11.2022 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivele de investiție ale Proiectului “Reducerea Capacității Centrului de Îngrijire și Asistență Armonia”- Cod Rce 211.
Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

15. Proiect de hotărâre nr.315/16.11.2022 privind modificarea Programului cu obiectivele și lucrările de drumuri și poduri, pe anul 2022, finanțate din bugetul Județului Constanța.
 Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

16. Proiect de hotărâre nr.317/16.11.2022 privind modificarea și completarea Anexei la HCJ nr.242 din 21.09.2022.
Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

17. Proiect de hotărâre nr.318/16.11.2022 privind aprobarea Proiectului Tehnic și actualizarea indicatorilor tehnico – economici aferenți proiectului „Salvarea şi punerea în valoare a Mormântului pictat hypogeu”.
 Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

18. Proiect de hotărâre nr.319/16.11.2022 privind aprobarea transmiterii unei solicitări de preluare a unui bun imobil din domeniul public al UAT Pecineaga în domeniul public al Judeţului Constanţa.
Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

19. Proiect de hotărâre nr.320/16.11.2022 privind emiterea acordului Consiliului Județean Constanța pentru imobilul situat în municipiul Constanța, B-dul Tomis nr.86.
Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

20. Proiect de hotărâre nr.321/16.11.2022 privind modificarea suprafețelor aferente imobilului Muzeul de Artă Constanța situat în B-dul Tomis, nr.82-84, Municipiul Constanța, Județ Constanța.
Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

21. Proiect de hotărâre nr.322/16.11.2022 privind regularizarea suprafețelor aferente imobilului „Sit Arheologic Cetatea Capidava” situat în localitatea Capidava, Comuna Topalu, Județul Constanța și darea în administrare a obiectivului Punct de Informare Turistică către Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.
Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa



Iată ordinea de zi suplimentară 

1. Proiect de hotărâre nr.332/18.11.2022 privind aprobarea reorganizării Regiei Autonome de Drumuri și Poduri Constanța prin transformare în societate pe acțiuni cu asociat unic UAT Județul Constanța, cu denumirea de "Drumuri Județene Constanța S.A".

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

2. Proiect de hotărâre nr.196/17.08.2022 aprobarea Regulamentului privind asocierea Județului Constanța cu unele unități administrativ teritoriale din județul Constanța în vederea realizării în comun a unor obiective de interes public pentru anul 2023.

Iniţiator, Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa

3. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2022 pentru Spitalul Clinic Judetean de Urgenta „Sfantul Apostol Andrei” Constanta

Initiator, Presedintele Consiliului Judetean Constanta

4. Proiect de hotărâre privind aprobarea consumului lunar de carburanti pentru autovehiculele din parcul auto al Consiliului Judetean Constanta si ale institutiilor din subordinea sa

Initiator, Presedintele Consiliului Judetean Constanta

5.  Proiect de hotărâre privind inchirierea unui imobil (cladire existenta si terenul aferent) necesar functionarii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Dobrogea” al judetului Constanta, precum si aprobarea Documentatiei privind procedura de atribuire a contractului de inchiriere al acestuia

Initiator, Presedintele Consiliului Judetean Constanta

6. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului „Echipamente si materiale destinate reducerii riscului de infectii nosocomiale in cadrul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanta”

Initiator, Presedintele Consiliului Judetean Constanta

7.Proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat Asociatiei de Dezvoltare Durabila a Judetului Constanta in vederea efectuarii tuturor demersurilor pentru punerea la dispozitia Consiliului Judetean Constanta a documentatiilor tehnico-economice aferente cererilor de finantare depuse de UAT Judetul Constanta prin Programul National de Investitii Anghel Saligny

Initiator, Presedintele Consiliului Judetean Constanta

8. Proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat Asociatiei de Dezvoltare Durabila a Judetului Constanta in vederea efectuarii tuturor demersurilor necesare elaborarii documentatiilor tehnico-economice (faza studiu de fezabilitate) pentru amplasamentele incluse in cadrul proiectului „Puncte de debarcare la Marea Neagra si la Dunare”

Initiator, Presedintele Consiliului Judetean Constanta

9. Proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat Asociatiei de Dezvoltare Durabila a Judetului Constanta in vederea elaborarii costurilor si a oportunitatii modernizarii si extinderii obiectivului "Obor General Scarisoreanu"

Initiator, Presedintele Consiliului Judetean Constanta

10. Proiect de hotărâre privind aprobarea contributiei de finantare a Judetului Constanta aferenta investitiei „Implementare platforma de management digitalizat pentru infrastructura de apa si apa uzata din aria de operare a RAJA SA Constanta”

Initiator, Presedintele Consiliului Judetean Constanta



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii