Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:42 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Este oficial. Consiliul Local Constanța aprobă pe 4 august predarea stadionului Gheorghe Hagi către Compania Națională de Investiții

ro

02 Aug, 2022 17:15 11271 Marime text



Consiliul Local Municipal Constanța se reunește joi 4 august de la ora 14.00 în ședință extraordinară prin mijloace electronice, vezi secțiunea „documente".

Pe ordinea de zi se află modificarea regulamentului de organizare și funcționare al Primăriei Constanța, aprobarea proiectului tehnic și al devizului pentru reabilitarea rețelor primare de transport energie termică – etapa I, modificarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea termică a imobilului liceului Decebal din Constanța și alte două proiecte care vizează stadionul Farul.

Prin primul proiect se aproba documentația tehnico-economică pentru construirea noului stadion al echipei Farul iar cel de-al doilea proiect, vizează predarea amplasamentului către Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții a stadionului în vederea construirii noii arene.

Reamintim, Primăria municipiului Constanța a eliberat pe data de 8 martie 2022 un certificat de urbanism ce privește situația Stadionului Gheorghe Hagi din oraș.
 
Prin CU 358 din data de 8 martie 2022, primăria dorește „Desființarea construcțiilor existente pe amplasamentul Complexului Stadion Gheorghe Hagi”, imobil situate pe strada Primăverii nr. 2-11. Documentul este valabil 12 luni.

În aprilie 2021, Primăria Constanța a atribuit contractul de elaborare documentaţie și obţinere avize, altele pentru obiectivul de investiţii „Construire complex sportiv Constanţa".

Contractul a fost câștigat de Popp&Asociații SRL, administrată de Andrei- Dragoș Marcu. Valoarea contractului este de 1.334.469 lei fără TVA.

Complexul va cuprinde construirea stadionului Gheorghe Hagi, a Arenei de tenis „Simona Halep", a Centrului sportiv pentru recuperare, refacere și cantonamente, dar și amenajări exterioare. Complexul sportiv Constanța se va întinde pe o suprafață de aproximativ 90.000 mp și va fi construit pe locul actualei baze din strada Primăverii, pentru care Consiliul Local a aprobat anterior studiul de prefezabilitate. Investiția pentru construirea complexului se va ridica la 533 de milioane de lei, fără TVA.
 
Complexul va cuprinde un stadion de fotbal cu o capacitate de 18.000 de locuri, cu toate funcțiunile necesare încadrării în categoria IV UEFA și teren de antrenament, o arenă de tenis cu 4.750 de locuri, o altă arenă mai mică de 1.000 de locuri și 4 terenuri de antrenament, un centru administrativ, cu locuri de cazare, spații de pregătire și de recuperare pentru sportivi.

Pe aproape toată suprafața complexului va fi amenajată o parcare subterană, iar clădirile vor fi legate printr-o zonă de promenadă cu spații verzi și mobilier urban.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

APM Constanța a dat acordul pentru Complexul Sportiv Constanța
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii