Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:12 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Spectacolul „Ursu'”, la „Seri de teatru la Pontul Euxin”

ro

22 Aug, 2020 08:26 2593 Marime text
  • Cel de-al treilea weekend al „Serilor de teatru la Pontul Euxin” ediția a II-a, se va încheia duminică, 23 august, cu „Ursu'”, de Cehov.

Spectacolul va începe de la ora 21.00, în zona Amfiteatru din Parcul Tăbăcărie, iar accesul publicului în zona de spectacole va fi permis începând cu ora 20.30.

„Ursu'”, în regia lui George Constantinescu, îi are în distribuție pe Elena Ariadna Șeulean, Theo Costache și Eduard Cârlan. Traducerea textului cehovian a fost asigurată de Bogdan Budeș.

Iată cum este „Ursu'“ descris de echipa care a creat spectacolul ce se va juca duminică 23 august: „Iubirea nu alege. Vine, de fiecare dată, penepregătite și, de cele mai multe ori, poveștile se nasc între personalitățidiametral opuse. Atașată de amintirea soțului ei, văduva Elena Ivanovna Popovajură că va trăi în izolare, până la sfârșitul zilelor, avându-l alături doar pevaletul Luka. Dar la conac apare tânărul moșier Grigori Stepanovici Smirnov care caută să-și recupereze banii cu care soțul văduvei îi rămăsese dator. Se spune că nici o poveste de iubire nu începe până când precedenta nu esteepuizată. Dar ce faci când marea iubire vine chiar la parastasul fostei iubiri? Cu un discurs ce ironizează misoginismul, infatuarea si ipocrizia, Ursu' este ocomedie viscerală despre metehnele iubirii“.                                        

Proiectul „Seri de teatru la Pontul Euxin”, ediția a II-a, a debutat pe 7 august și continuă, în fiecare weekend, până pe 6 septembrie, fiind organizat de Oțeleanu Ioana Cătălina PFA și finanțat de Primăria Municipiului Constanța. Valoarea totală a proiectului este de 333.500 lei. 

„Seri de teatru la Pontul Euxin” este un proiect de interes general, finanțat din fonduri nerambursabile. Manager de proiect este prof. univ. dr. Daniela Vitcu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii