Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Celzin Latif, director executiv la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, averea și interesele (DOCUMENTE)

ro

17 Mar, 2023 11:31 2733 Marime text

 
• Celzin Latif este director executiv la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța.
• În declaraţia de avere depusă în 2022, Celzin Latif a înscris trei terenuri, două case de locuit și trei autoturisme.
• Ca interese, Celzin Latif a precizat calitatea de asociat într-o firmă.
 
Cotidianul ZIUA de Constanţa prezintă averile şi interesele parlamentarilor constănțeni, ale directorilor şi ale angajaţilor celor mai importante instituţii publice din Dobrogea şi ai companiilor naţionale, aşa cum apar acestea fie pe site-urile instituţiilor, fie pe cel al Agenţiei Naţionale de Integritate.
 
În ediţia de astăzi, prezentăm declaraţia de avere şi pe cea de interese ale lui Celzin Latif, director executiv la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța.
 
În declaraţia de avere completată pe 10 iunie 2022, Celzin Latif a menționat că, împreună cu familia, deține trei terenuri intravilane, două case de locuit și trei autoturisme.
 
Potrivit documentului, terenurile sunt în județul Constanța: unul la Poiana, unul la Techirghiol și unul în municipiul Constanța, la toate - coproprietari (cu 1/2 cotă parte) fiind Celzin Latif și soția sa, Șeila Latif. Terenul de la Poiana a fost dobândit în 2006, are 340 de metri pătrați, iar la mod de dobândire a fost trecut „altele“. Celelalte două terenuri au fost dobândite prin contract de vânzare-cumpărare. În suprafață de 595 de metri pătrați, terenul din Techirghiol a fost obținut în 2009. Cel din Constanța are 304 metri pătrați și a fost dobândit în 2015. 
 
Casele de locuit sunt una la Poiana și una în municipiul Constanța, soții Latif fiind și în acest caz coproprietari, cu 1/2 cotă parte. Casa de la Poiana are 92 de metri pătrați și a fost construită în 2015, pe când casa din Constanța (achiziționată în același an, prin cumpărare) are 119 metri pătrați.   
 
Autoturismele sunt marca Ford Fiesta (an de fabricație 2010) și Mercedes Benz (unul cu an de fabricație 2016, iar celălalt - 2017), toate fiind obținute prin contract de vânzare-cumpărare. 
 
La secțiunea „Venituri ale declarantului şi ale membrilor săi de familie, realizate în ultimul an fiscal încheiat”, Celzin Latif a menționat următoarele sume: 67.240 lei - salariul său de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța; 6.984 lei - indemnizație de șomaj Șeila Latif (de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța); 2.640 lei - alocație de stat un copil (de la AJPIS Constanța); 4.280 lei - alocație de stat și burse de merit celălalt copil (de la AJPIS Constanța și Consiliul Local Constanța).  
 
Ca interese, Celzin Latif a precizat calitatea de asociat într-o firmă, Celsius Project SRL.
 
Despre Celsius Project SRL
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată vineri, 17 martie 2023, societatea Celsius Project SRL a fost înființată în anul 2013, are adresa la Ovidiu, în județul Constanța, este în stare de funcționare la Registrul Comerțului, iar activitatea principală a firmei este „Producţia de energie electrică“.
 
Potrivit sursei citate, în Celsius Project SRL asociați sunt Romică Stan (cu 33,34%), Stere Palas (cu 33,33%) și Celzin Latif (cu 33,33%). Calitatea de administrator este deținută de Stere Palas, care a figurat și în Rely Boutique SRL (ca asociat, cu 50%), și în Protossolar SRL (ca asociat, cu 25%) - ambele firme fiind acum radiate.
 
Potrivit sursei menționate, Celsius Project SRL este fără contracte de achiziții publice.
 
Declarații anterioare
 
În declarația de avere înregistrată pe 31 mai 2021, tot în calitate de director executiv la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, Celzin Latif a menționat cele trei terenuri intravilane, cele două case de locuit și două autoturisme. La terenuri este menționat în plus, față de documentul depus în 2022, modul de dobândire a uneia dintre suprafețe, în 2006 (prin contract de concesiune), iar în ce privește terenul obținut în 2009 se arată că plata se face în rate. Cele două autoturisme menționate sunt Fordul Fiesta (obținut prin programul Rabla) și Mercedesul Benz cu an de fabricație 2016. 
 
Veniturile anuale ale familiei Latif aferente acestei declarații au cuprins sumele: 66.313 lei obținută de Celzin Latif (salariu de la APM Constanța); 20.855 lei - Șeila Latif (salariu ca asistent personal la DGASC); 2.017 lei - alocație copil; 2.017 lei - alocație copil.
 
Ca interese, Celzin Latif a menționat calitatea de asociat în două firme, SC Celsius Project SRL și SC Sophia Project SRL, din cea de-a doua precizându-se că directorul executiv al APM Constanța s-a retras din 16.09.2020.  
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
În secţiunea „Documente“ a acestui articol puteţi vizualiza declaraţiile de avere şi pe cele de interese ale lui Celzin Latif.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanța

 
Citește și:
 
Oficial
Șeful APM Constanța și-a recâștigat definitiv postul de conducere! Va primi înapoi și onorariul avocatului (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii