Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:52 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Știați că…. La această dată a fost emis primul permis de conducere din lume?

ro

14 Aug, 2020 00:00 1636 Marime text
  • La data de 13 august a fost  emis primul permis de conducere din lume.
  •  Franţa este prima ţară care a introdus un test pentru obţinerea unui permis.
 
Atunci, Şeful poliţiei din Paris a prezentat „o referinţă prin care se certifica abilitatea de a opera un vehicul de transport cu un motor mecanic” unui şofer francez al cărui nume nu se mai cunoaşte, din păcate.
 
De asemenea, Franţa este prima ţară care a introdus un test pentru obţinerea unui permis şi a instituit restricţii de parcare. Important de ştiut este faptul că pentru a avea un astfel de certificat, conducătorul trebuia să ştie să îşi repare maşina.Opt ani mai târziu, permisele erau date tuturor deţinătorilor auto din Franţa.
 
Permisul de conducere este o autorizație administrativă necesară pentru a conduce pe drumurile publice vehicule motorizate.
 
Conducătorii de autovehicule au dreptul de a conduce un autovehicul sau tramvai pe drumurile publice în condițiile în care posedă permis de conducere corespunzător categoriei și au vârsta minimă de 18 ani împliniți, cu excepția celor care conduc un ciclomotor, care trebuie să aibă vârsta minimă de 16 ani împliniți.
 
Conducătorii de autovehicule sau tramvaie trebuie să aibă cunostințele și îndemânarea necesare conducerii și să fie apți din punct de vedere medical și psihologic.
 
Persoanele care doresc să obțină permisul de conducere trebuie să facă dovada urmării unui curs de pregătire teoretică prin cursuri organizate de unități autorizate și a unui curs de pregătire practică numai în prezența și sub supravegherea directă a unui instructor autorizat în acest sens.
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii