Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:57 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tratament balnear 2021. Câte bilete a pus statul la dispoziție pentru pensionari și bolnavi

ro

22 Mar, 2021 00:00 3753 Marime text
  • 60.000 de bilete vor fi puse la dispoziție pentru tratamente balneare în mai multe puncte din țară
  • Beneficiarii sunt pensionarii și bolnavii care au nevoie de terapie specifică

Aproximativ 60.000 de bilete vor fi disponibile pentru tratament balnear. Vor beneficia pensionarii și salariații asigurați care au nevoie de tratament pentru diverse afecțiuni medicale de care suferă, potrivit unei hotărâri publicate recent în Monitorul Oficial.

Potrivit Hotărârii Guvernului nr. 321/2021 a fost stabilită acordarea unui număr maxim de 59.926 de bilete de tratament balnear în unitățile deținute de Casa Națională de Pensii Publice (CNPP).

Locurile pentru biletele disponibile anul acesta vor fi repartizate în cel mult 19 serii de trimitere și vor fi distribuite de către CNPP, prin casele teritoriale de pensii.

Casa Națională de Pensii Publicule precizează că biletele de tratament se acordă persoanelor îndreptățite la cerere, fiecare dintre acestea putând beneficia, în cursul unui an calendaristic, de un singur bilet de tratament în condițiile legii, indiferent dacă îl obține cu plata unei contribuții sau în mod gratuit.

Printre persoanele care beneficiază gratuit de bilete de tratament balnear se numără salariaţii care lucrează într-un mediu radioactiv, persoanele care beneficiază de cure balneoclimaterice recomandate pentru tratarea unor leziuni sau afecțiuni cauzate prin accidente de muncă şi boli profesionale, dar și veteranii sau văduvele de război.

Durata efectivă a sejurului este de 16 zile, iar cea a tratamentului balnear este de 12 zile. 

Documentele necesare pentru a obține un astfel de bilet de tratament sunt, potrivit CNPP, următoarele:
 
  • cererea tip de acordare a biletului de tratament (disponibilă pe site-ul CNPP);
  • actul de identitate (copie);
  • talonul de plată a pensiei (original sau copie);
  • biletul de trimitere - formular cu regim special, unic pentru serviciile medicale de recuperare-reabilitare acordate de către societăţile de turism balnear şi de recuperare, eliberat de către medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate (copie, cu prezentarea actului original);
  • programul de recuperare (copie, cu prezentarea actului original).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii