Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:50 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Trei luptători ai Brigăzii de Combatere a Criminalitaţii Organizate Constanţa, arestati în capitală

ro

26 May, 2013 11:29 2669 Marime text
Trei luptători ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) au fost duşi la audieri în capitală. Potrivit unor surse, cei în cauză sunt cercetaţi de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În urmă cu puţin timp, poliţiştii au fost arestaţi pentru 29 de zile. Cei în cauză sunt Petcu Dragoş Emil, Teodorescu Bogdan Mircea şi Zaharia Vlad Ştefan. Decizia de arestare nu este definitivă. Ea a fost deja atacată cu recurs.

Potrivit unor surse din rândul poliţiştilor, în vacanţă de 1 mai, un ofiţer DGA sub acoperire, sub acoperire, s-ar fi aflat pe o plajă din Constanţa şi ar fi încercat să le vândă etnobotanice celor trei ofiţeri de la BCCO. Aceştia l-ar fi convins pe presupusul traficant să meargă în camera de hotel în care acesta era cazat. După scurt timp, ofiţerii BCCO şi-ar fi declinat identitatea, după care au început percheziţia, atât a camerei cât şi a procurorului, care le-ar fi promis bani celor trei poliţişti. Aceştia ar fi refuzat. Ofiţerul DGA sub acoperire a fost dus la secţie pentru audieri, iar într-un final a spus cine este. Ajuns în Bucureşti, ofiţerul sub acoperire şi-ar fi scos certificat medico-legal din care reiese că are nevoie de 8 zile de îngrijiri medicale. În urmă cu scurt timp, cei trei poliţişti au fost arestaţi fiind acuzaţi de tortură, lipsire de libertate și abuz în serviciu.
 
Oficial despre arestarea celor trei poliţişti de la Constanţa:

„Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Petcu Dragoş Emil, Teodorescu Bogdan Mircea şi Zaharia Vlad Ştefan pe o durată de 29 de zile începând cu 25.05.2013 până la 22.06.2013 inclusiv, pentru inculpaţii Teodorescu Bogdan Mircea şi Zaharia Vlad Ştefan şi începând cu 26.05.2013 şi până la 23.06.2013 inclusiv, pentru inculpatul Petcu Dragoş Emil şi emiterea mandatelor de arestare în acest sens. În baza art. 192 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Onorariul parţial cuvenit avocatului din oficiu se avansează din fondul Ministerului Justiţie. Cu recurs” - se arată în minuta Curţii de Apel Bucureşti.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii