Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Senatorii au respins categoric creșterea salariilor demnitarilor

ro

18 Nov, 2015 21:25 1532 Marime text
 
Senatorii au respins astăzi proiectul ordonanţei privind mărirea salariilor a 48 de înalţi demnitari, cu 90 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi şase abţineri. Proiectul va ajunge însă la Camera Deputaţilor care este for decizional.
 
Practic, plenul Senatului a decis înlocuirea proiectul de admitere a ordonanţei cu un proiect de respingere a actului normativ care a produs deja efecte juridice.
 
"Trebuie să spunem că de la data intrării în vigoare a prezentei legi, lege privind respingerea, indemnizaţia lunară pentru persoanele alese sau numite (...) revin la indemnizaţia anterioară. Aş vrea ca de la Senat să nu plece un text incorect din punct de vedere tehnic, mai ales că noi suntem obligaţi să ne pronunţăm printr-o lege adoptată, chiar dacă este lege de aprobare sau de respingere", a spus senatorul PSD Şerban Nicole, în plenul Senatului.
 
Ordonanţa prevedea ca indemnizaţiile lunare ale preşedintelui, prim-ministrului, preşedinţilor Parlamentului, şefilor de servicii de informaţii să fie majorate, iar cele mai mari salarii le vor avea preşedintele ţării, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prim-ministrul şi preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului.

Majorarea indemnizaţiilor a fost anunţată de Gabriel Oprea la începutul lunii iulie, în ultima zi în care a exercitat interimar funcţia de premier. Guvernul stabilea ca această creştere să fie aplicată şi miniştrilor, vicepreşedinţilor, secretarilor şi chestorilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, Avocatului Poporului, preşedintelui Consiliului Legislativ şi celui al Curţii de Conturi, şefului SGG şi celui al Cancelariei premierului.

Această ordonanță a stârnit vii controverse în toate mediile. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii