Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:32 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şcoala Gimnazială nr. 12 “B.P. Hasdeu” Constanţa se implică într-un proiect internaţional iniţiat de Turcia

ro

05 Oct, 2016 11:26 7679 Marime text
După participarea la Proiectul Internaţional “Forest of Nations”, Şcoala Gimnazială nr. 12 “B.P.Hasdeu” Constanţa se implică în proiectul internaţional  “Bullying-Free Minds”, iniţiat de Turcia, care se va desfăşura în perioada 2016 – 2018.

Ţările partenere sunt România, Portugalia, Italia, Grecia, Spania şi Lituania. Coordonatorul proiectului pentru România este prof. înv. primar Filiz Talagai.
 
“Proiectul  îşi propune combaterea fenomenului de violenţă în rândul elevilor prin formarea şi dezvoltarea unor competenţe emoţionale, care să permită iniţierea şi dezvoltarea unor relaţii sănătoase, învăţarea autocontrolului, a cooperării şi toleranţei, a respectului de sine, dar şi pentru ceilalţi. Violenţa, indiferent de natura ei, este o realitate a lumii contemporane, de aceea şcoala trebuie să fie un agent social mai explicit, care să urmărească faptul că elevii săi învaţă lecţii esenţiale, care-i pregătesc pentru viaţă. Activităţile care se vor desfăşura se pot substitui cu succes actelor de agresiune: dans, sport, momente vesele, jocuri, pictură, muzică”, conform unui comunicat remis ZIUA de Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii