Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:20 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ISU Prahova Buletin informativ - 03.01.2023

ro

03 Jan, 2023 13:54 929 Marime text
BULETIN INFORMATIV
NR. 2 din 03 ianuarie 2023
 
Pompierii prahoveni au fost la datorie în aceste zile, pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, pentru stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.
Un efectiv de peste 170 de pompieri cu aproximativ 73 de mijloace tehnice au vegheat zilnic pentru asigurarea misiunilor specifice și pentru ca perioada sfârșitului de an să nu fie umbrită de evenimente neplăcute. Cele mai multe misiuni din această perioadă au fost reprezentate de urgențele medicale, urmate de un număr de incendii produse la locuințe și anexe gospodărești, precum și incendii de vegetație uscată.
Astfel, în perioada 30 decembrie 2022 – 02 ianuarie 2023, pompierii din județul Prahova au acționat pentru gestionarea a  173 misiuni, dintre care 55 au fost intervenții în situații de urgență, 117 urgențe medicale și o activitate de îndrumare și control.
Echipajele de salvatori au acționat pentru localizarea și lichidarea a 19 incendii (dintre care 10 au fost incendii de vegetație uscată), precum și în alte 13 intervenții în sprijinul comunităților, care au vizat deblocarea unor persoane din locuințe, asistența unei persoane supraponderale, asigurarea măsurilor specifice în cazul prăbușirii unui stâlp etc.
În acest interval, 119 persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 14 accidente rutiere, în care au fost implicate 22 de autoturisme și un autobuz, precum și cei 33 de ocupanți ai acestora.
În săptămâna 26 – 31 decembrie 2022, Inspecţia de Prevenire a desfășurat 13 activități de informare,  acţiuni de control și de îndrumare pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor la unități de cultură și centre comerciale.
Pe timpul desfășurării acestor acțiuni au fost depistate 43 de încălcări ale normelor de apărare împotriva incendiilor şi protecţie civilă. Ca urmare a neregulilor constatate, personalul a aplicat un număr total de 34 avertismente și 9 amenzi în cuantum de 6.500 Lei. Cu ocazia desfășurării controalelor, au fost organizate 2 exerciții la care au participat 51 de persoane și 13 instruiri pe linia apărării împotriva incendiilor la care au participat 67 de persoane.
În urma verificărilor derulate în teren, personalul specializat nu a identificat situații pentru care să fie necesară aplicarea măsurii complementare de oprire a funcționării la obiectivele verificate, din cauza încălcării grave a cerințelor de securitate.
De asemenea, echipajele de pompieri militari ale subunităților de intervenţie au efectuat 4 misiuni de recunoaştere la secția ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești, verificând căile de acces la acest obiectiv, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.
***
Dintre cele mai relevante intervenții ale pompierilor prahoveni, amintim:
 
Un incendiu violent s-a produs vineri seara, în jurul orei 19:30, în comuna Măneciu, sat Cheia, la o vilă de regim P+M. Incendiul s-a manifestat generalizat, cu flacără deschisă, pe o suprafață de aproximativ 350 mp, la nivelul mansardei și a nivelului inferior. Pentru gestionarea operativă a evenimentului, au fost alocate 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de stingere și salvare de la înălțime și un echipaj de prim ajutor. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.
 
Sâmbătă, în jurul orei 12:15, a fost semnalată producerea unui accident rutier în comuna Sângeru, sat Sângeru. În eveniment a fost implicat un singur autoturism care a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat pe plafon. În vehicul se afla doar conducătorul auto, care s-a autoevacuat înainte de sosirea forțelor de intervenție. Ca urmare a evaluării medicale, victima (bărbat în vârstă de 68 ani) a fost transportată la spital pentru investigații suplimentare.
 
În prima zi a anului 2023, pompierii prahoveni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu care a cuprins o locuință din orașul Mizil. Imediat, la locul indicat s-au deplasat 3 autospeciale de stingere și un echipaj de prim ajutor calificat. La sosirea salvatorilor, incendiul se manifesta generalizat, pe o suprafață de aproximativ 100 mp, aceștia fiind informați că în locuință se afla o persoană care nu a reușit să se autoevacueze. Din fericire, pompierii au reușit să pătrundă în încăperea indicată și să salveze persoana suprinsă de flăcări.
 
Un alt accident rutier s-a produs luni, în jurul orei 14:00, în comuna Dumbrăvești, sat Mălăieștii de Jos. În eveniment a fost implicat un singur autoturism, care a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. În vehicul se aflau 6 ocupanți, 4 adulți și 2 minori. În urma evaluării medicale, două femei în vârstă de 28, și, respectiv 47 ani și doi minori, fată de 9 ani și, respectiv băiat de 12 ani, au fost transportați la spital, pentru investigații suplimentare.
 
Acordați atenție pregătirii în situații de urgență. Informați-vă asupra măsurilor și regulilor de comportare specifice tipurilor de risc, prin accesarea platformei naționale de pregătire: https://fiipregatit.ro
***
În continuare, pompierii salvatori rămân mobilizați pentru a acționa cu operativitate în sprijinul semenilor.
  Compartimentul Informare și Relații Publice  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii