Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ipoteză Trăim într-o gaură neagră unde există un Univers paralel

ro

30 Aug, 2014 09:37 2592 Marime text
Găurile negre (black holes) sunt cele mai stranii fenomene din spațiu și fizicienii recunosc că nu pot știi exact ce se întâmplă în interiorul lor. Există multe teorii, iar una dintre ele susține că în interiorul acestora ar putea exista civilizații foarte avansate. Mai mult, chiar și universul nostru s-ar afla în interiorul unei găuri negre.
 
Fizicianul Nikodem Poplawski, de la Universitatea New Haven, crede că dacă am cădea într-o gaură neagră, particulele noastre ar ajunge într-un univers paralel. O gaură neagră se formează atunci când o stea uriașă rămâne fără combustibil și se prăbușește în interiorul ei. Atunci se produce o supernovă, care aruncă în spațiu o parte din materia stelei. Apoi, gravitația acestei stele moarte este atât de puternică încât atrage orice formă de materie, nici lumina nu scapă.
 
Găurile negre sunt o poartă între două universuri paralele. Cercetătorii vorbesc despre posibilitatea ca în interiorul acestor găuri negre să existe civilizații foarte avansate. Dincolo de punctul fără întoarcere, unde timpul și spațiul se unesc, în interiorul găurii negre, există un alt univers.
 
Aici ar putea exista forme de viață și chiar civilizații dintre cele mai avansate din Univers. Acest lucru s-a produs și pentru faptul că în aceste găuri negre există condiții deosebite de viață, situație care a făcut ca civilizațiile să fie foarte avansate, ele au fost nevoite să evolueze rapid, ca să poată supraviețui. Încă de la formarea sa, în urmă cu miliarde de ani, galaxia noastră ar fi putut fi însoțită de găuri negre, iar în prezent, până la 2000 de astfel de formațiuni s-ar putea găsi în jurul Căii Lactee, arată o simulare făcută de către cercetătorii americani. 
 
Dintr-o gaură neagră nici măcar lumina nu poate ieși, datorită gravitației extrem de intense. Numele de gaură neagră se datorează faptului că aceste formațiuni absorb toată lumina care ajunge până la o anumită distanță în jurul lor, numit punctul fără întoarcere.
 
Oamenii de știință au descoperit cea mai mare gaură neagră observată vreodată, iar datele indică că s-ar afla într-o galaxie mică aflată la 250 milioane de ani lumină de Pământ. Oamenii de știință spun că gaura neagră gigantică este de 11 ori mai mare decât orbita lui Jupiter.
 
Sursa: obiectiv.info
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii