Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:24 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facebook ia măsuri drastice împotriva mesajelor xenofobe

ro

28 Nov, 2015 18:17 1339 Marime text
 
Reţeaua de socializare Facebook a anunţat la începutul săptâmânii că îşi va întări politica de cenzurare a mesajelor xenofobe postate de utilizatorii din Germania.
 
Asta după ce guvernul de la Berlin i-a cerut insistent să şteargă astfel de mesaje ostile migranţilor şi justiţia germană a demarat acţiuni împotriva ei, transmite AFP.
 
Reprezentanții rețelei de socializare Facebook consideră credibile riscurile de violenţe fizice.
 
În acest mod, s-a luat decizia să se retragă postările ce pot alimenta un astfel de risc, a declarat purtătoarea de cuvânt a reţelei de socializare, Tina Kulow.
 
Kulow a specificat de asemenea faptul că s-a decis aplicarea mai severă a criteriilor în funcţie de care se determină dacă un comentariu postat are conotaţii rasiste, dar condiţiile generale de utilizare nu vor fi modificate. Unul dintre efectele resentimentelor provocate în rândul populaţiei germane de sosirea masivă a migranţilor arabi, africani şi asiatici este o sporire a comentariilor ostile refugiaţilor pe reţelele de socializare, notează știripesurse.ro.
 
În acest sens, în luna septembrie, cancelarul german Angela Merkel a cerut acestor reţele de socializare, în special Facebook-ului, să şteargă postările „xenofobe” şi să ia măsuri împotriva autorilor acestora.
 


Sursa foto: qz.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii