Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doi ani de procese. Fratele deputatului Banias se întoarce în Consiliul Judeţean Constanţa

ro

17 Sep, 2019 14:04 2578 Marime text
ALDE Constanţa primeşte o nouă lovitură de imagine. Fostul consilier judeţean Emil Banias, fratele deputatului Pro România, Mircea Banias a reuşit după doi ani de procese să-şi recâştige mandatul de ales judeţean. Banias fusese exclus din ALDE în 2017 iar în CJC acesta a fost înlocuit de Steluţa Lebidov.
În dosarul 4161/118/2017, Emil Banias a solicitat  anulare act administrativ ordinul Prefectului judeţului Constanţa, nr. 261/2017.
Instanţa de contencios-administrativ a admis ieri cererea formulată de către reclamantul Emil Banias în contradictoriu cu instituţia Prefectului judeţului Constanţa şi a dispus anularea Ordinului nr. 261/2017 emis de prefect, prin care s-a constatat încetarea mandatului de consilier judeţean al reclamantului. „Dispune repunerea reclamantului în toate drepturile conferite de funcţia de consilier judeţean, până la expirarea mandatului legal, cu plata retroactivă a tuturor drepturilor salariale neachitate, pana la efectiva punere în funcţie”, se arată în minuta de la instanţă.
Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs. Emil Banias a mai câştigat definitiv anul acesta şi procesul cu formaţiunea care l-a exclus în urmă cu doi ani din rândurile sale. Banias a precizat că se va întoarce în Consiliul Judeţean în calitate de membru al organizaţiei teritoriale ALDE Constanţa. La rândul său, preşedintele ALDE Constanţa, Ion Popa a declarat că Banias nu mai este membru ALDE, chiar dacă o instanţă a decis acest lucru. 
Mai multe detalii în ediţia de mâine a cotidianului ZIUA de Constanţa.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii