Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:05 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrul Infotrafic Vizibilitate redusă pe drumurile din 17 judeţe, inclusiv Constanţa

ro

21 Jan, 2015 08:13 1450 Marime text
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) informează că la această oră (7:30), pe majoritatea drumurilor naţionale şi europene din judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Harghita, Teleorman, Ilfov, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Gorj, Constanţa, Tulcea şi Cluj, traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, care variază ca şi densitate, vizibilitatea fiind scăzută sub 200 de metri şi, pe alocuri, sub 50 de metri.

În judeţul Gorj, pe DN66 Târgu-Jiu - Bumbeşti Jiu, din cauza ceţii dense, vizibilitatea este sub 50 de metri, iar în judeţul Argeş, vizibilitatea este sub 100 de metri. Acelaşi fenomen se semnalează şi pe auzostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti-Constanţa şi A3 Bucureşti-Ploieşti, respectiv A3 Transilvania. Pentru judeţele menţionate, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis atenţionări nowcasting cu cod galben, referitoare la acest fenomen, valabile până la orele 08.00, 10.00, respectiv 11.00.

“Le recomandăm conducătorilor auto să adapteze viteza de deplasare în funcţie de vizibilitate şi starea carosabilului, să păstreze, în mers, o distanţă suficient de mare pentru a putea efectua orice manevră în condiţii de siguranţă şi să folosească luminile de întâlnire împreună cu cele de ceaţă.”, se arată într-un comunicat al IGPR.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii