Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:52 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj ZIUA de Constanţa - Epoca echipei Mazăre - Constantinescu - Strutinsky „Apusul vine mai târziu... dar va veni odată!“

ro

16 Feb, 2015 13:47 3236 Marime text


Anul 2015 a avut un debut destul de agitat pentru cei trei prieteni vechi stabiliţi la malul mării - Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu şi Sorin Strutinsky. Veniţi din capitală, Ploieşti, respectiv Botoşani, cei care aveau să devină peste ani parteneri de afaceri s-au cunoscut pe băncile Institutului de Marină Civilă din Constanţa. În primele zile ale lunii, DNA anunţa că Strutinsky a fost reţinut, fiind bănuit că ar fi comis infracţiuni de trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, şi infracţiuni de spălare a banilor. Ulterior, omul de afaceri a fost arestat pentru 30 de zile de Tribunalul Bucureşti. De asemenea, la doar câteva ore de la reţinerea lui Strutinsky, şi Primăria Constanţa, dar şi sediile câtorva firme cu tradiţie în ceea ce priveşte legăturile cu mai-marii Constanţei şi mai ales cu lipici la contractele pe bani publici au fost călcate de procurorii DNA, care aveau suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, asimilate celor de corupţie, de serviciu, şi a unor infracţiuni economice, comise în perioada 2008 - 2014. Mai mult, în urmă cu câteva zile, primarul Constanţei s-a ales cu o nouă plângere la DNA făcută de Asociaţia Elevilor din Constanţa, care îl acuză că „refuză aplicarea Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011“, respectiv subvenţionarea transportului public în comun pentru toţi elevii, indiferent de veniturile familiei. La prima şedinţă de Consiliu local însă, problema aceasta îndelung discutată între primar şi elevi a fost rezolvată, elevii având câştig de cauză.
 
Nici şeful CJC, Nicuşor Constantinescu, nu a primit bine vestea că prietenul Sorin Strutinsky a fost reţinut de DNA. Amintim că şeful CJC a revenit pe funcţie la începutul acestui an, după un lung şir de probleme, atât de sănătate, cât şi în ceea ce priveşte dosarele DNA în care apare numele său. Până acum, patru la număr. Conform unor surse bine informate, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie ar lucra la al cincilea dosar pe numele lui Nicuşor Constantinescu.
În contextul în care echipa Mazăre-Constantinescu-Strutinsky este percepută ca un întreg şi ţinând cont de ultimele fapte care, vrând-nevrând, au tulburat liniştea celor trei vechi amici şi parteneri de afaceri, cotidianul ZIUA de Constanţa a propus cititorilor săi un sondaj cu următoarea întrebare: „Credeţi că epoca echipei Mazăre - Constantinescu - Strutinsky se apropie de apus?“

Peste 1.500 de cititori au dat curs sondajului nostru. Cei mai mulţi - 82% au răspuns afirmativ, în timp ce doar 18% dintre respondenţi consideră că cei trei parteneri de afaceri mai au câţiva aşi în mânecă. Câţiva dintre ei şi-au argumentat opţiunile: „De s-ar aplica legile, epoca Mazăre ar apune, dar la noi traficul de influenţă, corupţia, ne mănâncă de vii, legile sunt doar pentru oamenii de rând, sper ca România să devină o ţară cu frică de Dumnezeu“, a spus Dolly într-un comentariu la sondaj. „Numai spaţiul este infinit... răbdarea are o limită...“, consideră Costel. „NU!!! După votul de ieri din Parlament, cred că o să le fie bine merci“, este de părere Eugen, în vreme ce Gigig spune că „ţinând cont că ne aflăm în zona sud-estică, apusul vine mai târziu... dar va veni odată!“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii