Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj O nouă taxă pentru Mamaia? Respondenții au spus „Nu“!

ro

27 Mar, 2023 00:00 1518 Marime text
  • În total, la sondaj s-au înregistrat 199 de răspunsuri.
Răspunsuri în marea majoritate negative cu privire la introducerea unei noi taxe pentru stațiunea Mamaia, în urma sondajului de opinie derulat de ZIUA de Constanța în perioada 20 – 26 martie 2023!
 
Aproape 200 de persoane au răspuns sondajului cu întrebarea „Considerați oportună introducerea unei noi taxe pentru stațiunea Mamaia?“, răspuns fiind „Nu“ – în cotă de 71%, în timp ce 29% dintre respondenți fiind de părere că o nouă taxă este oportună.
 
În total, la sondaj s-au înregistrat 199 de răspunsuri.



Amintim, o nouă taxă a fost instituită pentru stațiunea Mamaia, fiind percepută ca o taxă de dezvoltare și promovare a turismului.
 
Banii astfel încasați în temeiul taxei speciale vor fi utilizați pentru finanțarea activităților Organizației de Management al Destinației (OMD) Mamaia Constanța.
 
Taxa urmează să fie achitată de către operatorii economici care își desfățoară activitatea în stațiunea Mamaia și Sat Vacanță și persoanele fizice și juridice, proprietari ai spațiilor cu destinația de locuit din Mamaia și Sat Vacanță.
 
De asemenea, o sumă ce se ridică la o cotă procentuală de 1% aplicată la valoarea totală a cazării/tarifului de cazare, exclusiv TVA „este datorată pentru întreaga perioadă de şedere a persoanei care se cazează, de către operatorii economici, respectiv persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale şi persoane juridice ce au în proprietate sau dețin cu orice titlu structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare în municipiul Constanța, inclusiv stațiunea Mamaia, clasificate de autoritatea centrală cu competențe în domeniul turismului“.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Cine trebuie să plătească taxa de dezvoltare și promovare a turismului în municipiul Constanța?

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii