Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:45 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Credeți că medicii de la Spitalul Județean Constanța iau mită? 88% dintre cititorii ZIUA de Constanţa consideră că da!

ro

21 Dec, 2014 19:02 4271 Marime text
„Atenţiile“ pentru medici sunt o practică deja mult prea obişnuită în zilele noastre. Desigur, nu toţi cei care au depus jurământul lui Hippocrate sunt motivaţi de „ciubucurile“ de la pacienţi pentru a-şi face meseria, dar sunt şi cadre medicale care consideră că banul îi stimulează mai mult decât ideea de a face bine. Pe 15 decembrie, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a trei medici de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Doi medici anestezişti, precum şi şeful Clinicii de Cardiologie şi Chirurgie cardiovasculară din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa au fost reţinuţi pentru 24 de ore. În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat un sondaj de opinie, în care invitam cititorii să ne spună dacă sunt de părere că medicii de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa condiţionează realizarea actului medical de obţinerea unor foloase materiale. 1.065 de persoane au dat curs invitaţiei noastre, iar 88% dintre acestea consideră că medicii constănţeni iau mită, în timp ce doar 12% dintre cei care au răspuns cred contrariul.
Iată care este părerea cititorilor ZIUA de Constanţa cu privire la acest flagel răspândit în sistemul medical: „Da şi eu am dat bani pentru operaţia soţului meu, care, din păcate, nu a mai putut fi salvat, tot din cauza medicilor. Felicitări, DNA!“, spune Alexandra, într-un comentariu. Pe de altă parte, Georgiana ne-a împărtăşit o altă părere: „Dacă ar fi arestaţi toţi medicii şi personalul spitalului care primesc bani, ar rămâne bolnavii singuri pe acolo... Nu mi se pare corect că să li se facă flagrant doar anumitor medici, când mita e un fenomen aproape general, nu numai în spitalele din Constanţa“. „Apreciez eficienţa procurorilor.

Chiar dacă pentru unii este dureros ce a păţit medicul, trebuie să înţelegem că nu mai merge cu şpagă, trebuie să oprim acest fenomen. Sunt pacienţi care nu au fost trataţi cum trebuie decât după ce au dat şpăgi la doctori, au fost obligaţi să dea pentru a fi trataţi omeneşte. Sunt mii de pacienţi care au dat şi ultimii bani din buzunar, iar doctorii nu ţin cont de problemele financiare ale oamenilor de rând. Merită pe deplin cei arestaţi. Felicitări, DNA“, spune Ilie, într-un comentariu legat de sondajul ZIUA, în vreme ce Iulian este vehement cu doctorii ce recurg la astfel de practici: „Eu cred că, în cazul în care un doctor cere bani pentru a rezolva o problemă a unui pacient, este o crimă cu premeditare şi nu consider că acel doctor care a luat bani de la pacienţi mai poate fi numit aşa“. Anghel a lăsat un comentariu şi pe pagina de Facebook a cotidianului ZIUA de Constanţa: „Ce întrebare e aceasta? Peste tot există medici ce iau mită şi nu doar că o primesc cu naturaleţe, ci chiar aşteaptă să le dai. La spitalul din Mangalia, mita este o cunoştinţă veche de-a medicilor. Până nu vor fi arestaţi câţiva doctori din fiecare spital, această negociere pentru viaţă nu se va reduce“.

Sondajul s-a încheiat la data de 21 decembrie 2014
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • larissa 29 Dec, 2014 09:39 Bine ca nu mai e dr Zah in spital ca fara sai dai ceva te lasa sa mori am vazut caz langa mine in camera cand o pacienta in 8 luni gravida cu copil mort a lasato sa se chinuie zile intregi pana sa avorteze ia cerut 22 milioane altfel se eescurca singura si cum nu a dat.si toate astea erau transmise de asistente care tot timpu asteapta sa le dai sau iti cer pe fata ciubucu.sa te fereasca Dzeu sa ajungi in sectia de ginecologie ca acolo mori.