Principalele teme ce țin de furnizarea de energie electrică în piața liberalizată

Încheie un contract online

Rolul furnizorilor de energie electrică într-o piață liberalizată

Întrebări frecvente

Dacă documentele au fost deja depuse la noi, nu este nevoie să le retrimiți. Te rugăm însă să ne transmiți formularul GDPR  și datele tale de contact actualizate.

Clienții Electrica Furnizare pot identifica dacă au contract pe piața reglementată și din factură dacă tipul de tarif, regăsit în pagina a doua a facturii, este denumit “Tarif Reglementat” Tip tarif Pret of. SU (ofertă serviciu universal).

În cazul în care tariful este denumit „Stabil’, „Time” „Mobil” etc în factură, atunci contractul este încheiat în piața concurențială, numele tarifului fiind aferent celui pentru care ai semnat în contractul și în oferta de energie.

Mai multe informații legate de oferte și prețuri poți găsi aici: https://www.electricafurnizare.ro/preturi-si-tarife/

Nu, tarifele reglementate au fost desființate, însă puteți reveni la contractul reglementat la care se aplică prețul din oferta pentru serviciu universal.

Contractul de furnizare a energiei electrice poate fi încheiat pe perioadă determinată sau nedeterminată, în funcție de preferințele dumneavoastră.

Nu este nevoie să închei un nou contract, vei putea fi în continuare clientul nostru în limitele de valabilitate ale contractului deja existent, cu mențiunea că se va modifica tariful aplicabil, noul tarif fiind cel precizat în noua ofertă aleasă. Poți analiza ofertele noastre disponibile aici și să o alegi pe cea potrivită ție.

Odată cu liberalizarea, ne putem alege oferta care se potrivește cel mai bine obiceiului nostru de consum. Consumatorul este liber să aleagă furnizorul cu care încheie contractul, să decidă perioada pe care încheie contractul și să aleagă oferta cu prețul cel mai bun în funcție de consumul de electricitate. Indiferent de oferta pe care o vei alege, contractul cu Electrica Furnizare rămâne pe perioadă nedeterminată, dacă aceasta a fost și selecția ta inițială. Doar prețurile și ofertele sunt pe câteva luni sau un an, în funcție de alegerea fiecăruia.

Pentru a deveni client Electrica Furnizare, e bine să știi că poți opta pentru încheierea unui contract pe piața concurențială sau a unui contract cu tarif de serviciu universal. Procesul de contractare este ușor de parcurs și nu durează mult. Trebuie doar să urmezi pașii din acest formular (Contract online).

Toate tarifele pentru clienții casnici pot fi consultate în pagina Prețuri si tarife (click).

Pentru detalii suplimentare, ne puteți suna la numărul de Call Center 0244 406 006 (tarif normal). Mai multe informații aici .

Puteți încheia un nou contract online accesând pagina dedicată contractării.

Nu, dacă tipul de citire nu implică trecerea de la consum diferențiat zi-noapte la unul nediferențiat.

Produsele de energie se aleg în funcție de nevoile și obiceiurile de conum, de mărimea gospodariei dar și a beneficiilor pe care le dorești.

  • Electrica 3in1 – te bucuri de energie electrică la un preț avantajos şi două beneficii incluse: Asistență Tehnică de Urgență și Asigurare de Bunuri. Beneficiile sunt oferite prin parteneriatul cu Allianz-Țiriac, special dezvoltat pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților noștri.
  • STABIL – este o ofertă fără abonament, cu un preț unic al energiei electrice active, indiferent de consumul lunar. Acest tarif se adresează gospodăriilor cu un consum mic al energiei electrice.
  • MOBIL – o ofertă care include două componente: prețul energiei electrice active și abonament. Un tarif mic al abonamentului, corelat cu un preț redus al energiei, conduce la reducerea costului cu energia electrică odată cu creșterea consumului. Tariful mobil oferă un preț avantajos pentru clienții cu un consum mai mare al energiei electrice.
  • TIME – oferta TIME este adaptată cerințelor clienților care au consum diferențiat, preponderent în orele de noapte și week-end, prețul de noapte și week-end fiind mai mic decât cel de zi; componenta de abonament se aplică pe fiecare zi. Recomandăm această ofertă locuințelor utilizate intens în week-end sau în cazul utilizării de echipamente electrice programate să funcționeze noaptea. Orele cu tarif redus sunt definite de luni până vineri între 22:00 și 07:00 și în week-end de vineri de la ora 22:00 până luni la ora 07:00.
  • Pachetul Împreuna – este oferta de energie electrică și gaze naturale cu prețuri avantajoase, recomandată în cazul unui consum mai mare atât de energie electrică cât și gaze naturale. Te bucuri de avantaj financiar față de ofertele individuale, precum și de gestionarea unui singur contract și transmiterea simultană a facturilor.
  • Electrica 4in1 – simplu, ușor și accesibil, te bucuri de un contract unic de energie electrică + gaze naturale și două beneficii incluse: Asistență Tehnică de Urgență și Asigurare de Bunuri pentru locuința ta. Beneficiile sunt oferite prin parteneriatul cu Allianz-Țiriac, special dezvoltat pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților noștri.
În contextul noilor măsuri de protecție a clienților din piața de energie electrică și gaze naturale adoptate de autorități, aplicabile pentru intervalul 1 aprilie 2022-31 martie 2023, suntem alături de tine astfel încât să poți înțelege cât mai bine facilitățile de care beneficiezi în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Află detalii aici: https://bit.ly/Masuri1aprilie

De asemenea, pentru perioada 1 noiembrie 2021 – 31 martie 2022, au fost în vigoare o serie de măsuri pentru a veni în sprijinul consumatorilor de energie electrică și gaze naturale: compensarea, plafonarea, exceptarea și alte facilități acordate pentru plata facturilor la energie.
Află detalii aici: bit.ly/Masuridesprijin

  • Izolarea termică a locuinței aduce cea mai mare economie la factura de energie;
  • Stinge lumina când ieși din cameră sau când te uiți la televizor;
  • Înlocuiește becurile obișnuite cu becuri economice;
  • Alege cu atenție aparatele electrocasnice, pentru a realiza economii de energie de până la 60% față de modelele mai vechi. Verifică eticheta energetică UE la cumpărare;
  • Oprește sau decontectează toate încărcătoarele sau aparatele electrice atunci când nu ai nevoie de ele.
Ca în orice relație contractuală, fiecare client final de energie electrică beneficiază de o serie de drepturi și obligații conform normelor legislative în vigoare dar și a condițiilor contractuale negociate cu furnizorul de energie electrică.
Află detalii aici: bit.ly/Drepturi_si_obligatii_EE

Acum e mai ușor ca niciodată să le rezolvi online. Simplu, rapid, dar și confortabil pentru tine.
Autentifică-te rapid și înregistrează solicitarea ta folosind principalele câmpuri din formularul nostru de contact: bit.ly/Formularonline

De asemenea, poți oricând să accesezi chatbot-ul Electrica Furnizare, cu rol de asistent virtual pentru toți vizitatorii site-ului nostru. Îl găsești în site dând click pe mica bulă de chat însoțită de mesajul „Cum te putem ajuta?”

Firește, dacă îți este mai ușor să foloseți e-mailul, ne poți scrie la adresa: clienti@electricafurnizare.ro.