Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:31 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curcan la cuptor

ro

25 Dec, 2012 03:31 3372 Marime text

6.jpgCurcanul a fost piesa centrala in meniul meu de Craciun. Am aplicat aceeasi tehnica ca si la puiul la cuptor pentru a obtine o friptura suculenta si aromata in interior, numai ca am adaptat-o la bucati mari de carne. Nu mergea doar sa sarez curcanul, sarea nu ar fi patruns degraba in el, asa ca am apelat la o tehnica extrema: saramura. Sarea si toate aromele intra in carne, asa ca spuneti adio bucatilor uscate sau nearomate de curcan.

Ingrediente pentru Curcan la cuptor

1 curcan intreg (de 4 kg)
1 ceapa
1 lamaie
5 catei usturoi
1 felie slaninuta afumata (optional)

Saramura

15 cani apa la temp. camerei
6 linguri sare
3 linguri zahar
6 foi dafin
10 boabe ienibahar usor strivite
4 ardei iuti uscati

Condimente

3 linguri ulei
2 lingurite mustar
1 lingurita piper
1 lingurita boia dulce
1/4 lingurita turmenic

Cititi reteta completa aici: e-retete.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii