Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:24 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vezi pentru ce a solicitat sprijin Consiliului Judeţean, primarul Gheorghe Chirciu

ro

10 Oct, 2013 00:00 2153 Marime text
Lucrările la Drumul Comunal (DC) 48 sunt aproape finalizate. Primarul Gheorghe Chirciu a precizat ieri că „asfaltul a fost turnat deja” şi că în curând obiectivul de investiţii va deveni certitudine. Şeful autorităţii locale a precizat, însă, că nu ştie cum va reuşi să asigure plata TVA-ului aferent lucrării. „Vorbim de o investiţie de 5.000.000 de lei la care se aplică un TVA de 24%, TVA ce cade în sarcina autorităţii locale”, a explicat primarul comunei Oltina. Şeful autorităţii locale a precizat că va trebui să achite valoarea TVA-ului până la sfârşitul anului, afirmând că a solicitat în acest sens şi sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa. „I-am cerut ajutor Consiliului Judeţean. Sper să primim ajutorul”, a declarat primarul Gheorghe Chirciu.

Precizăm că Drumul Comunal 48 face legătura între Oltina şi Satu Nou şi se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 9 kilometri, însă numai 5,5 kilometri au fost reabilitaţi prin pietruire, asfaltare şi supraînălţare, întrucât această porţiune a fost afectată de inundaţii în anul 2010. Pentru diferenţa rămasă de 3,5 kilometri, primarul intenţionează să găsească o altă sursă de finanţare, solicitând sprijin în acest sens şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Locale.
Amintim că pentru reabilitarea celor 5,5 kilometri de drum, Primăria comunei Oltina a atras bani de la Uniunea Europeană, pe Măsura 322.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii