Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un after-school şi un balon-sport, la Mihail Kogălniceanu

ro

18 Jul, 2013 00:00 2621 Marime text
Autoritatea locală din comuna Mihail Kogălniceanu a pus pe foaie o serie de proiecte pe care le va depune spre finanţare începând cu anul viitor, când se deschide o nouă sesiune de accesare a fondurilor europene. 

Primarul Ancuţa Belu a mărturisit că, „până la sfârşitul mandatului”, la Mihail Kogălniceanu va funcţiona un after-school. „Avem nevoie de această instituţie întrucât numărul mămicilor care lucrează şi care trebuie ajutate este foarte mare”, a menţionat şefa autorităţii locale. Ancuţa Belu a explicat că instituţia educaţională va fi construită într-una dintre clădirile Ministerului Apărării Naţionale pe care intenţionează să le ia în administrare. Este vorba de Casa Armatei şi de Căminul de garnizoană din localitate. Ancuţa Belu a declarat că a purtat discuţii cu reprezentanţi ai Ministerului Apărării, dar şi cu deputatul PNL Mihai Lupu, care i-au promis că problema se va rezolva. În prezent, cele două obiective, care se află în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, sunt în stare de ruină.
Tot cu fonduri europene, şefa autorităţii locale vrea amenajarea unui balon-sport în parcul central al localităţii. Proiectul a fost deja realizat, rămâne ca şi acesta să fie depus spre finanţare, anul viitor.

A doua ediţie a Zilei Comunei se va sărbători în septembrie

Pe masa de lucru a autorităţii locale se află şi alte proiecte importante.
Şefa autorităţii locale nu a uitat de Ziua Comunei, sărbătoare pe care a instituit-o în 2012, în primul an de mandat. Anul acesta, de comun acord cu aleşii locali, Ancuţa Belu a stabilit ca dată de desfăşurare ziua de 7 septembrie. Anul trecut, evenimentul a fost un succes. Pe scena amplasată în parcul din centrul localităţii au urcat Andreea Bălan, Irina Loghin, Mihai Trăistariu, Carmen Şerban, Jeni Nicolau, Laurenţiu Duţă, Ansamblul Brâuleţul şi Şogoriţele. Sărbătoarea a beneficiat şi de prezenţa a numeroase persoane publice, printre care îi amintim pe senatorul Puiu Haşotti, deputatul Mihai Lupu, dar şi pe primarii Vasile Delicoti (Poarta Albă), Nicolae Anghel (Castelu), Viorel Bălan (Nicolae Bălcescu), Marian Iordache (Medgidia) şi Dumitru Dragu (Târguşor). În cadrul evenimentului de anul trecut, în aplauzele unui public numeros, au fost premiaţi veteranii de război din comună, precum şi cluburile sportive de taekwondo, fotbal şi rugby. În acelaşi timp, reprezentanţii unităţilor militare de aviaţie şi infanterie au primit diplome de onoare, aceeaşi distincţie fiindu-i acordată şi lui George Cuşa, fost deţinut politic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii