Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Titulatura AOR - instrument de vendete personale Ionel Chirita il balacareste pe primarul Nadrag, de la tribuna Asociatiei Oraselor

ro

14 May, 2010 04:17 4023 Marime text
colaj_1.jpgFostul primar al oraşului Hârşova, Ionel Chiriţă, îl atacă pe actualul primar al urbei, de la tribuna Asociaţiei Oraşelor din România. Deşi a părăsit funcţia de primar de doi ani, Chiriţă pare că se află tot în campanie electorală.

Chiriţă se foloseşte de adresa de poştă electronică a Asociaţiei Oraşelor din România (AOR) pentru o vendetă personală. El a trimis de pe mail-ul AOR o scrisoare deschisă adresată hârşovenilor. Precizăm că Ionel Chiriţă, fost preşedinte al AOR, ocupă încă o funcţie de preşedinte executiv în cadrul acestei structuri asociative. Sub pretextul că a tot fost întrebat de către „oamenii de presă constănţeni" de ce nu a reacţionat la „atitudinea ostilă a domnului Nădrag", Chiriţă îl face cu ou şi cu oţet pe actualul primar al urbei, aducându-i acuze peste acuze. „Hârşovenii trebuie să înţeleagă că tot acest circ politic nu le va face viaţa mai bună şi că acest circ politic are rolul de a intimida, de a «linişti» adversarii politici, astfel încât actualul edil să aibă timp să se dumirească despre cum se conduc destinele unui oraş. Este o chestiune de competenţă. Sunt departe de a mă «linişti». Mă interesează să rezolvăm problemele hârşovenilor. Domnul Tudor Nădrag are dificultăţi legate de cum să facă ceva bun şi pentru locuitorii oraşului", susţine Chiriţă printre tiradele de învinuiri aduse actualului edil. Încercând să se pună pe sine într-o lumină favorabilă, iar pe actualul primar într-o lumină proastă, evident, Chiriţă afirmă că s-a oferit chiar să-l ajute pe Nădrag „să continue toate proiectele oraşului".

„Întind, în continuare, o mână actualului primar"

„De aceea, cred că după predarea mandatului, în 2008, nu am greşit că am decis să-i întind o mână domnului Tudor Nădrag pentru a-l ajuta să continue toate proiectele oraşului. Am sprijinit deja toate iniţiativele care mi s-au părut oneste. Pe toate. O voi face şi în continuare. M-am abţinut sau am votat împotrivă doar când au fost afectate interesele hârşovenilor: când au fost mărite impozitele, taxele, concesiunile şi chiriile locale; când s-au stabilit încredinţări «neclare» sau în alte cazuri oneroase cum a fost vânzarea cinematografului, salonului de nunţi sau a unor terenuri; când a fost aprobată aducerea gunoiului din toate comunele învecinate în Hârşova; când au fost defavorizaţi toţi românii acordându-le locuri şi case numai rromilor", afirmă Chiriţă, încheind apoteotic: „Întind, în continuare, o mână actualului primar şi o fac pentru Hârşova".

Nădrag: „Vreau să-mi arate şi mie fostul primar, o stradă asfaltată de el"

Pentru a afla şi opinia sa despre nenumăratele împunsături ce i-au fost adresate de către fostul primar prin această misivă, l-am contactat telefonic şi pe Tudor Nădrag, primarul oraşului Hârşova. „Încă o dată, domnul Chiriţă dovedeşte că este un om laş. În campania electorală trimitea locuitorilor oraşului Hârşova mesaje prin telefon în numele meu, în care le spunea că eu mi-am dat seama că a fost o greşeală să candidez împotriva lui şi că regret acest lucru. Aşa că nu mă miră. Nu ştiu în ce măsură poate face parte un astfel de om în Consiliul Naţional de Integritate, cu atât mai mult, când ştiu că era membru al acestei structuri şi în 2008, în timp ce era primar şi, prin urmare, era incompatibil cu această funcţie", a afirmat Tudor Nădrag. În ceea ce priveşte o parte dintre multe acuzaţii ce i s-au adus, edilul-şef al Hârşovei afirmă că a vândut cinematograful pentru că Ionel Chiriţă nu s-ar fi ocupat de starea lui pe vremea când era primar, iar clădirea ajunsese în paragină, fiind în pericol de prăbuşire. „Construcţia era una bătrână, izolaţia era deteriorată, astfel încât apa se infiltrase în ziduri, ruginise armătura din fier şi exista riscul de a se prăbuşi. Imobilul a fost vândut unui operator din Slobozia care a spus că doreşte să investească şi să construiască acolo o fabrică de textile. Probabil că din cauza crizei, investiţia a fost suspendată, sperăm noi, temporar, pentru că crearea unor locuri de muncă pentru hârşoveni ne-ar fi de mare ajutor", ne-a declarat Tudor Nădrag. În privinţa salonului de nunţi, edilul a precizat că nu a fost vândut aşa cum susţine Ionel Chiriţă în scrisoarea sa, ci doar a existat o idee în acest sens pentru că şi acest imobil a fost lăsat în paragină de fostul primar. „Nu îl vom mai vinde, pentru că acolo obişnuiesc să organizeze nunţi persoanele de etnie rromă. Ne-am gândit că este mai bine să-l reabilităm şi să îl păstrăm", a adăugat Tudor Nădrag. Actualul primar susţine că fostul edil nu a asfaltat o stradă pe timpul cât s-a aflat la cârma oraşului. „Noi am pus covor asfaltic pe străzi. Aş vrea să-mi arate şi mie domnul Chiriţă măcar o stradă făcută de el. Nu există, deşi s-au făcut şi credite în acest sens. Primăria a fost afacerea vieţii lui", afirmă Tudor Nădrag.

Hârşoveni, păzea! Chiriţă nu exclude să candideze

L-am contactat telefonic şi pe Ionel Chiriţă pentru a ne lămuri în legătură cu scopul scrisorii, aşa-zise către hârşoveni. Întrebat de ce a folosit adresa cu titulatura AOR pentru răfuieli personale, Ionel Chiriţă a spus că adresa aor_presedinte@yahoo.com este adresa sa de mail personală. La întrebarea privind eventuala sa candidatură la funcţia de primar al oraşului Hârşova, Chiriţă a răspuns că nu e o decizie ce ţine numai de el, ci şi de partid, dar că nu exclude să candideze din nou în 2012.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Tepes 02 Dec, 2010 11:34 Gurile rele vorbesc ca dl Chirita, in criza de oxigen, si-a dat foc singur la casa, dar nu inainte de a o asigura pe doua sute de mii de euro, bani pe care daca ar fi vanduto nu i-ar fi incasat niciodata, Ramane de vazut cu ce firma a asigurato si la ce pret al pietei in Harsova ?! Din salariul de bugetar, Chirita si-a facut un complex turistic la Durau compus din 6 vile. Asteptam cu interes ca dl primar Nadrag sa le dea foc, iar Chirita sa incaseze asigurarea ! Numai asa, sa vedem daca mai tine odata!
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 20 Aug, 2010 10:14 Unde sunt LOCURILE DE MUNCA ,INVESTITORII si INVESTIILE din domeniul AGRICULTURII harsovene ??? Noile INVESTITII ,referitoare la instalarea EOLIENELOR pe teritoriul orasului HARSOVA de Constanta ASIGURA HRANA ,celor 3-4 MII de LOCUITORI ai orasului , care NU au LOCURI DE MUNCA ??? Sigur ca nu , dar POLITICIENII din PRIMARIE ne ofera spre HRANA , energia electrica , ce o consuma si ARMELE CU MICROUNDE si cele PSIHOTRONICE . PROTECTIA MILITARA, de genul NEO-LEGIONARILOR,a locuitorilor orasului HARSOVA este PRIORITARA , in viziunile primarului TUDOR NADRAG si a fostului primar liberal , IONEL CHIRITA , nu-i asa ???
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 19 May, 2010 11:26 De ce mai trebuia JANDARMERIE in orasul HARSOVA ,din moment ce POLITIA LOCALA supraveghea tot CE MISCA IN ACEST ORAS, prin SATELIT ??? Politisti COMOZI sau era nevoie de o ”echipa de comando terestra calificati” deoarece tiganii numai faceau fata sau DEZERTAU ???
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 19 May, 2010 11:17 BUBULE, esti unul dintre ”politistii” cu care s-a dotat POLITIA ROMANA pentru ”protectia” politica a primariilor din intreaga tara si pentru care s-a cheltuit din BUGETUL Romaniei 4 miliarde de lei.
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 18 May, 2010 11:34 PRIMARIA si CONSILIERII LOCALI ai orasului HARSOVA de Constanta ,printre care se numara si consilierul local IONEL CHIRITA ,ignora ,cu buna stiinta ,darea in folosinta a CENTRULUI DE ZI PENTRU COPIII SCOLARI ce provin din familiile sarace si a celor ce vor sa nu-si LASE SINGURI IN CASA COPIII cat timp sunt la un LOC DE MUNCA de opt ore. Copilul meu,SURMELIS ARMANDO DANIEL ,este in clasa a 3-a si are colega de banca de 3-4 luni de zile pe IORDACHE OANA CLAUDIA ,de etnie ROMA (romanizata),care PRACTIC este ANALFABETA, nestiind sa scrie,sa citeasca si sa socoteasca. Cum este posibil sa fie analfabeta in clasa a 3-a,tinand cont ca a invatat la acelasi invatator ,MUNTEANU IONEL ,din clasa a 1-a ??? Si domnii din INVATAMANT ,inclusiv domnul invatator MUNTEANU IONEL vor bani multi,dar MUNCA ...ioc !!! dar cum era acest COPIL daca BENEFICIA de ajutorul CENTRULUI DE ZI PENTRU SCOLARI ??? era un copil EDUCAT ,nu unul ANALFABET !!! Cum eram eu daca copilul meu BEBEFICIA de ajutorul CENTRULUI DE ZI PENTRU SCOLARI ??? Eram o persoana cu un LOC DE MUNCA si cu COPILUL supravegheat cat timp as fi fost la SERVICIU si nu as mai fi fost ”considerata” o CERSATOARE de catre ”oamenii” Primariei... Cate FAMILII din orasul HARSOVA trebuie ajutate ,in felul acesta ??? NU multe ,ci FOARTE,FOARTE MULTE... dar unii ”politicieni” nu vad si nu aud ... de ce ??? interes ,PUR POLITIC...
  • SURMELIS ARGENTINA PUSA 17 May, 2010 16:24 IONEL CHIRITA este ”taticul” Politiei POLITICE din orasul HARSOVA de Constanța, care a venit in oras cu ARMA PSIHOTRONICA dupa ei...GOOGLE a gresit sau are programe speciale pentru oameni speciali ???
  • bubu 17 May, 2010 10:13 Toti cei ce scriu de Domnul Chirita sunt platiti din bani publici scriu la comanda ,nu fac decit sa ascunda incompetenta lui Nadrag ,