Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Statia de epurare din Cobadin functioneaza la 30% din capacitate

ro

28 Feb, 2009 02:34 1307 Marime text
Cobadin_primar_Telehoi_Cristian_03.jpgAdministraţia locală din Cobadin are în derulare mai multe proiecte de interes pentru comunitate.

În acest context, primarul comunei Cobadin, Cristian Telehoi, ne-a declarat că birocraţia îngreunează mult finalizarea proiectelor. „Orice ai vrea să faci, ajungi tot la o mie de acorduri şi autorizaţii, încât îţi vine să renunţi. (...) Sesiunile de proiecte trec pe lângă noi, iar când reuşim să facem un proiect, se schimbă regulile", a afirmat edilul din Cobadin. Cristian Telehoi a adăugat că ideal ar fi ca în fiecare judeţ să existe trei sau patru specialişti în accesarea fondurilor post-aderare, care să sprijine comunităţile locale în obţinerea banilor.
Autoritatea locală îşi îndreaptă atenţia şi asupra proiectelor aflate în desfăşurare. „Am reuşit finalizarea staţiei de epurare în noiembrie 2008", în urma unui parteneriat încheiat cu Olanda", a afirmat primarul Cristian Telehoi. Potrivit edilului, partenerii olandezi în proiect au şcolarizat o persoană care să lucreze la staţia de epurare până în luna mai, când se finalizează proiectul. Problema este că, din mai, staţia de epurare nu va mai avea niciun lucrător care să o supervizeze. În aceste condiţii, edilul-şef al localităţii a spus că va încerca să dea staţia în administrarea RAJA SA. Staţia pilot este unică în judeţul Constanţa, însă, deşi reprezintă o investiţie majoră, nu este prea utilă comunităţii, având în vedere că nu lucrează la capacitate maximă, întrucât nu există reţea de canalizare. „Pentru a lucra la capacitate maximă, ar fi trebuit extinsă şi canalizarea, pentru că acum staţia lucrează la doar 30% din capacitatea sa", a precizat Cristian Telehoi. Edilul a adăugat că intenţionează să realizeze reţea de canalizare în satul Viişoara.
Primăria Cobadin forează un puţ, în momentul de faţă, în satul Conacu. „Am forat iniţial 300 de metri, însă debitul este mic şi continuăm lucrările. Vom mai fora încă 50 sau 100 m", a adăugat primarul.
În comună se fac investiţii şi în educaţie. Se reabilitează Grupul Şcolar Cobadin, cu fonduri de la Banca Mondială, iar primarul speră ca până în luna martie să fie gata în proporţie de 50%. Cristian Telehoi intenţionează să construiască o şcoală nouă în satul Negreşti. Valoarea investiţiei se cifrează la aproximativ zece miliarde de lei vechi. În momentul de faţă, şcoala din Negreşti funcţionează în fostul sediu al CAP, însă clădirea este veche şi, pe lângă faptul că se situează într-o zonă inundabilă, nu rezistă nici din punct de vedere seismic.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii