Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:57 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se lucrează la pictură Biserica Sfinţii Mihail şi Gavril din Izvoru Mare, reparată în totalitate (galerie foto)

ro

08 Jul, 2011 00:00 5430 Marime text
pestera_-_biserica_sf_mihail_si_gavril_izvoru_mare_2.jpgPotrivit primarului Valentin Vrabie, lăcaşul de cult va fi gata până la sfinţirea din toamnă, cu prilejul praznicului Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril

Biserica Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, din localitatea Izvoru Mare, comuna Peştera, trece printr-un amplu procedeu de reparaţii capitale.

În momentul de faţă, se lucrează la pictura interioară, iar primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie, precizează că mai urmează câteva investiţii care vor schimba înfăţişarea lăcaşului de închinăciune. În curând, se va schimba catapeteasma şi vor fi aduse şi strane noi. Potrivit primarului comunei Peştera, biserica din Izvoru Mare a intrat în reparaţii capitale încă de anul trecut. A fost renovat mai întâi exteriorul. Zidurile lăcaşului de cult, clădite din piatră, au fost spălate şi lăcuite, a fost schimbat acoperişul şi s-au efectuat totodată lucrări de consolidare în interior. Cu noua pictură, la care încă lucrează de zor pictorul Ion Stoica, biserica localităţii Izvoru Mare va fi complet înveşmântată în straie noi, în care-şi va întâmpina enoriaşii la slujba de sfinţire ce va avea loc de praznicul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril, pe 8 noiembrie.
În paralel cu lucrările de renovare a bisericii, Primăria Peştera se ocupă şi de construirea geamiei din aceeaşi localitate. Comunitatea musulmană din satul Izvoru Mare numără, în momentul de faţă, doar 16 credincioşi, localitatea având în total circa 550 de locuitori, însă primarul Vrabie şi-a exprimat speranţa că, astfel, locuitorii de religie musulmană care au plecat din sat în ultimii ani să se reîntoarcă în locurile natale. Minaretul va avea o înălţime de 16 metri şi va fi construit de către specialişti din Turcia.Pestera_Valentin_Vrabie.jpg

Drumurile din Izvoru Mare, reabilitate

O prioritate pentru administraţia locală din Peştera este, în momentul de faţă, şi reabilitarea drumurilor din localitatea Izvoru Mare, la care se lucrează. Drumurile au fost lăţite, reabilitate cu piatră compactată şi taluzate pentru ca apa să nu mai curgă pe mijloc şi să împrăştie piatra. "Drumurile din localitatea Izvoru Mare sunt înclinate şi de aceea am optat pentru această soluţie, cu crearea de rigole laterale. Înainte nici nu se putea circula pe ele", ne-a declarat primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie. În timp ce lucrau la repararea drumurilor din Izvoru Mare, echipele de muncitori au descoperit un izvor subteran, pe care administraţia locală îl va amenaja pentru trecători, dar şi pentru adăparea animalelor. În Peştera şi Ivrinezu Mic, drumurile au fost reabilitate, astfel încât, după finalizarea celor din Izvoru Mare, autoritatea locală condusă de Valentin Vrabie va investi în repararea a şapte kilometri de drumuri interioare în localitatea Ivrinezu Mare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Alexandra 21 Mar, 2013 15:45 Felicitari D-astra Domnu Primar Vali Vrabie , si Muncitoriilor care au efectuat aceasta lucrare!