Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:25 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scoala si gradinite noi in comuna Amzacea

ro

14 Feb, 2009 03:12 3132 Marime text

Amzacea_primar_Constantin_Radu.jpgPrimarul Constantin Radu afirmă că învăţământul este una dintre priorităţile sale

Primăria comunei Amzacea are în derulare mai multe proiecte privind îmbunătăţirea procesului de învăţământ.
Este vorba, mai exact, de asigurarea unor condiţii optime pentru şolarii şi preşcolarii din Amzacea.
În momentul de faţă, administraţia locală a comunei se ocupă de construirea unei grădiniţe în localitatea General Scărişoreanu. Investiţia totală se cifrează la aproximativ opt miliarde de lei vechi. De asemenea, autoritatea locală se ocupă de construirea unei alte grădiniţe şi a unei şcoli cu clasele I-IV, în satul Casicea. Valoarea investiţiei în cele două unităţi de învăţământ este de aproximativ 14 miliarde de lei vechi. Potrivit primarului Constantin Radu, fondurile au fost alocate de către Guvern, prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean. „Până în prezent am primit de la Guvern o mare parte din bani. Clădirile pe care le construim sunt foarte solide", ne-a declarat edilul comunei.
De asemenea, autoritatea locală se ocupă şi de construirea unui cămin cultural în Amzacea. Valoarea totală a construcţiei, care acum se află în stadiu incipient, este de 14 miliarde de lei vechi, ce vor fi alocaţi de la Consiliul Judeţean şi de la Guvern.

Amzacea_primaria1.jpgCartierul nou are curent electric

O problemă rezolvată de primarul Constantin Radu este şi cea a alimentării cu energie electrică a cartierului nou din Amzacea. Zona nouă cuprinde o sută de loturi de casă, dintre care 40 sunt construite. Investiţia în reţeaua de consum casnic se cifrează la 6,5 miliarde de lei vechi.
Printre proiectele edilului din Amzacea se numără şi construcţia unei săli de sport şi a unui teren de sport multifuncţional.
De asemenea, autoritatea locală intenţionează să asfalteze opt kilometri de drumuri interioare, în Amzacea (3 km), în General Scărişoreanu (3 km) şi în Casicea (2 km).
Administraţia locală a întocmit şi studiul de fezabilitate pentru realizarea reţelei de canalizare în satul Casicea. Este vorba despre o reţea de 4 km, a cărei realizare necesită, potrivit primarului, aproximativ 60 de miliarde de lei vechi. Edilul Constantin Radu a precizat că prin asigurarea canalizării s-ar rezolva şi problema riscului de inundaţii la care sunt supuse unele gospodării din acest sat. De asemenea, administraţia locală din Amzacea vrea să reabiliteze şi reţeaua de alimentare cu apă în localităţile Casicea şi General Scărişoreanu. Alte proiecte ale primarului Constantin Radu constau în modernizarea oborului comunal, unde vin comercianţi din tot judeţul şi chiar din Bulgaria, şi înfiinţarea unei şcoli cu clasele I-X. (P)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii