Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Saraiu atrage fonduri in parteneriat cu Horia

ro

05 Jun, 2009 02:05 2011 Marime text
cap_2_vasile_bajan.jpgPrimăria Saraiu va extinde reţeaua de alimentare cu energie electrică pentru şase locuinţe din localitate. 

Primarul Vasile Băjan este nemulţumit de faptul că cei de la Electrica îl obligă să le predea în mod gratuit reţeaua de alimentare cu energie electrică. „Nu mi se pare un lucru firesc ca noi să facem investiţia, iar ei să ia gratuit reţeaua", a precizat Vasile Băjan. Situaţia de la Saraiu nu este singulară. A devenit o practică pentru furnizorul de energie electrică să beneficieze în mod gratuit de reţelele de joasă tensiune realizate pe banii comunităţilor locale.

Administraţia locală din Saraiu intenţionează să reabiliteze iluminatul public. Potrivit primarului, lucrările se vor demara mai întâi în satul Dulgheru.

O altă prioritate a primăriei este şi realizarea investiţiilor prevăzute în proiectul integrat pe care administraţia locală din Saraiu îl va demara prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, încheiată cu autoritatea locală din Horia. Prin acest proiect, Primăria Saraiu vrea să realizeze reţele de canalizare şi de alimentare cu apă. Mai concret, este vorba despre realizarea sistemelor de canalizare în Saraiu, Dulgheru şi Stejaru şi despre realizarea reţelei de apă în Stejaru.

saraiu_primar_vasile_bajan2.jpgBirul Asociaţiei Crescătorilor de Ovine, atacat în instanţă 

Primarul Vasile Băjan sprijină demersul crescătorilor de animale din localitate pentru a lupta pentru drepturile lor. Crescătorii de ovine sunt supăraţi din cauză că sunt obligaţi să plătească doi lei pe cap de ovină, la Asociaţia Crescătorilor de Ovine. Constantin Şufană, crescător de oi din Saraiu, ne-a declarat că cine nu plăteşte această cotizaţie în cuantum de doi lei pe cap de animal nu obţine ştampila pe actele pe care le depune la APIA (Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură) pentru subvenţii. Crescătorii de animale au intentat un proces împotriva Asociaţiei Crescătorilor de Ovine, prin care cer anularea acestui bir, pe care îl consideră abuziv. Primarul Vasile Băjan consideră că cea mai bună soluţie pentru evitarea unor astfel de piedici este înfiinţarea unor asociaţii locale a crescătorilor de animale. De asemenea, edilul din Saraiu este de părere că ar fi necesar ca un reprezentant al APIA de la biroul din Hârşova să se deplaseze câteva zile pe lună în fiecare comună pentru preluarea dosarelor de subvenţii. „Noi le-am pune maşină la dispoziţie pentru a se putea merge prin localităţi, astfel încât oamenii să nu se mai deplaseze la Hârşova", a afirmat primarul Vasile Băjan.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii