Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:31 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Reabilitarea drumurilor, prioritatea primarului din Nicolae Balcescu

ro

13 Mar, 2009 04:41 2376 Marime text

Nicolae_Balcescu_primar_Viorel_Balan.jpgEdilul Viorel Bălan intenţionează să construiască o şosea de centură care să preia traficul greu

În comuna Nicolae Bălcescu se reabilitează iluminatul public. Programul cuprinde ambele localităţi ale comunei.
Potrivit primarului Viorel Bălan, investiţia se cifrează la aproximativ 14 miliarde de lei vechi şi este sprijinită de către Consiliul Judeţean.
Administraţia locală se ocupă şi de pietruirea drumurilor. „Au fost reabilitate străzile Morii, Florilor, Medgidiei, urmează să intrăm şi pe Trestiei şi apoi trecem în Dorobanţu. Am început cu cele mai dificile, unde era nevoie de o intervenţie urgentă. Vor fi pietruite toate drumurile interioare ale comunei", ne-a declarat edilul comunei. Piatra necesară lucrărilor este adusă de la cariera situată pe teritoriul comunei. Lucrările se derulează în baza unui protocol încheiat de primarul Viorel Bălan cu agentul economic care exploatează cariera.
Edilul-şef al comunei ne-a declarat că se impune construirea unei şosele de centură, care să ocolească localitatea şi să preia tot traficul greu. „Sunt probleme, pentru că trec camioanele şi provoacă fisuri în pereţii caselor. Trebuie să luăm măsuri", ne-a declarat primarul Viorel Bălan.

Staţie de asfalt la Dorobanţu


Potrivit edilului, în satul Dorobanţu se construieşte şi o staţie de asfalt. „Se creează locuri de muncă pentru că vor fi angajaţi paznici, electricieni, şoferi, un macaragiu. Într-o lună-două staţia va începe probabil să funcţioneze", a afirmat Viorel Bălan.
O realizare a autorităţii locale din Nicolae Bălcescu este şi construirea grădiniţei din localitate, care a fost amenajată conform ultimelor standarde, fiind dotată cu fosă septică şi centrală termică. „Mai trebuie să construim şi un gard şi să amenajăm un părculeţ", a spus primarul.
Un proiect dus la îndeplinire este şi realizarea sistemului de alimentare cu apă a localităţii Dorobanţu, căruia urmează să i se facă recepţia.
Printre proiectele de viitor ale primarului Viorel Bălan se numără şi construirea unui teren de sport la marginea localităţii, precum şi reabilitarea şcolii din Nicolae Bălcescu. Investiţia se cifrează, potrivit edilului, la peste zece miliarde de lei. (P)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii