Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Rând pe rând, primãriile vor independenţã energeticã Centralã eolianã şi punct de informare turisticã, la Pecineaga

ro

28 Oct, 2011 01:21 3255 Marime text
Pecineaga_primar_Niculae_Stan.jpgÎn ultima şedinţã de Consiliu Local Pecineaga, consilierii au aprobat douã proiecte de hotãrâre privind montarea unei eoliene care sã asigure parţial independenţa energeticã a comunei şi construirea unui centru de informare care va deservi şi comunele Amzacea şi Topraisar.

Pentru primul dintre proiecte, consilierii au aprobat depunerea spre finanţare prin Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivitãţii Economice, Axa Prioritara 4 - Sprijin financiar acordat pentru proiectele de investiţii în valorificarea resurselor regenerabile de energie pentru producerea energiei verzi a proiectului „Montare Centralã Electricã Eolianã 200 kW". Totodatã, consilierii au aprobat şi întocmirea documentaţiei tehnico-economice aferente proiectului. Centrala eolianã pentru producerea energiei electrice de 200 kW va fi amplasatã în partea de nord-est a localitãţii. Primarul din Pecineaga spune cã proiectul face parte dintr-un program derulat de autoritatea judeţeanã, care ajutã toate comunele sã-şi scadã facturile la iluminatul public şi al instituţiilor.

Despre centrul de informare din comunã, proiect care trebuie depus pânã pe 15 noiembrie pentru finanţare prin fonduri FEADR, Mãsura 313 „Încurajarea activitãţilor turistice", Axa III - „Îmbunãtãţirea calitãţii vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale", primarul spune cã mai este nevoie de un aviz pentru ca mai apoi sã fie aprobaţi indicatorii tehnici din Studiul de Fezabilitate. Valoarea totalã a proiectului este de 500.000 de euro. „Putem crea astfel, prin construirea acestui centru, douã locuri de muncã, la Compartimentul de Culturã şi la biblioteca din comunã. Avem obligaţia de a pãstra destinaţia acestui centru timp de cinci ani, dupã care putem aduce în incinta centrului şi alte compartimente ale Primãriei", spune primarul. Iniţial, pe amplasamentul centrului de informare, care se va construi în regim P+1, cu cinci încãperi mari, trebuia sã se ridice un centru pentru bãtrâni pentru care nu s-a primit însã finanţare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii