Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:41 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Proiect de canalizare, drumuri si alimentare cu apa, in Pecineaga

ro

14 Aug, 2009 02:34 2980 Marime text

pecineaga_niculae_stan.jpgPrimăria Pecineaga a depus spre finanţare un proiect integrat care include o parte dintre priorităţile primarului Niculae Stan.

Investiţiile propuse prin acest proiect ar putea fi finanţate în baza Măsurii 322 din Planul Naţional de Dezvoltare Rurală. Concret, primarul comunei Pecineaga îşi propune să realizeze reţea de canalizare în comună, cu staţie de epurare, şi să asfalteze drumurile de interes din localitate. În proiect este prevăzută şi construcţia unui cămin pentru bătrâni, dar şi dotarea căminului cultural cu zece perechi de costume populare. De asemenea, administraţia locală din Pecineaga şi-a propus să rezolve astfel şi alimentarea cu apă în cartierul vechi şi să achiziţioneze şi un buldoexcavator pentru lucrările de deszăpezire şi pentru altele de gospodărire comunală. Valoarea proiectului integrat se ridică la 2,5 milioane de euro.

Masura 322 privind „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale" face parte din Axa III - „Calitatea vieţii în zonele rurale şi diversificarea economiei rurale". Printre cheltuielile eligibile din proiectele depuse spre finanţare se numără înfiinţarea de drumuri noi, extinderea şi îmbunătăţirea reţelei de drumuri de interes local, investiţii în staţii de transfer pentru deşeuri, renovarea clădirilor publice, achiziţionarea de utilaje etc. 

O altă prioritate a administraţiei locale din Pecineaga o reprezintă şi repararea instituţiilor de învăţământ. Potrivit primarului Niculae Stan, comuna are nevoie de 8,5 miliarde de lei vechi pentru repararea instituţiilor de învăţământ, însă a primit până acum doar 500 de milioane.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii