Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria va reabilita fatada Colegiului Agricol Poarta Alba

ro

19 Jun, 2009 02:47 2403 Marime text
poarta_alba_delicoti.jpgClădirea Colegiului Agricol Poarta Albă va fi reabilitată la exterior. Primarul Vasile Delicoti ne-a declarat că aşteaptă finanţarea pentru a putea demara lucrările. 

Anul trecut, primăria a reparat acoperişul care fusese deteriorat în timp. Potrivit primarului, faţada imobilului va fi reabilitată cu bani de la Ministerul Educaţiei, costul lucrărilor fiind de aproximativ 90.000 de lei. „Anul trecut, am reparat acoperişul şi, din cauză că a fost stricat, s-a degradat şi faţada, pe care o vom reabilita", ne-a declarat primarul din Poarta Albă. Anul viitor, administraţia locală va schimba şi mobilierul Colegiului Agricol. Laboratoarele şcolare au fost refăcute aproape în totalitate. Primarul intenţionează să asigure apă menajeră pentru colegiu prin forarea unui puţ. De asemenea, Vasile Delicoti ne-a declarat că se gândeşte să schimbe centrala cu una care să folosească drept combustibil peleţi din paie.

Acest sistem de încălzire este mai economic decât sistemele pe gaze sau păcură, este uşor de utilizat datorită formei şi consistenţei combustibilului, iar procesul termic poate fi automatizat. Funcţionarea unei astfel de centrale îmbină siguranţa cazanelor pe lemne şi confortul oferit de încălzirea pe gaze. În plus, este o sursă de încălzire ecologică.    

De asemenea, primăria va construi un grup sanitar în interiorul Şcolii nr. 1 din localitate, aşa cum o cer normele europene. „Am tras deja toate utilităţile - apă, canalizare. Aceasta era singura şcoală care nu avea grup sanitar în interior", a precizat edilul.

Autoritatea locală se ocupă în prezent şi de reabilitarea clădirii din spatele sediului primăriei, unde vor mutate Serviciul de urbanism, casieria, Serviciul de impozite şi taxe, Biroul de asistenţă socială. Sediul actual al primăriei va fi recompartimentat pentru asigurarea unui spaţiu mai mare pentru angajaţi.   

Un alt obiectiv al Primăriei Poarta Albă este şi reabilitarea DC 87, care face legătura între comună şi oraşul Ovidiu. Vasile Delicoti a discutat în acest sens cu primarul din Ovidiu, Dumitru Bocai, în vederea găsirii unei soluţii de finanţare. Primarul din Poarta Albă intenţionează să obţină pentru acest drum fonduri din cele destinate Zonei Metropolitane Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii