Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:11 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Poarta Albă şi-a obţinut certificările ISO

ro

24 Jun, 2011 00:36 1945 Marime text
Poarta_Alba_primar_Vasile_Delicoti_01.jpgPrimarul Vasile Delicoti a finalizat ieri unul dintre primele proiecte demarate de la alegerea sa în funcţie

Comuna Poarta Albă a finalizat implementarea sistemului integrat de management al calităţii, de mediu şi al sănătăţii şi securităţii ocupaţionale la nivelul administraţiei locale.

Proiectul a însemnat, implicit, obţinerea certificărilor ISO 9001, 14001 şi 18001. Potrivit viceprimarului Daniel Ionuţ Farcaş, managerul de proiect, finanţarea a fost asigurată din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007 - 2013. Valoarea totală eligibilă a proiectului a fost de 255.779,20 lei fără TVA, din care 250.636,62 lei reprezintă valoarea eligibilă nerambursabilă, iar suma de 5.115,58 lei - cofinanţarea eligibilă a beneficiarului.

Obiectivul general a fost creşterea calităţii şi eficienţei serviciilor publice oferite populaţiei, instituţiilor şi mediului de afaceri local. Scopul proiectului l-a reprezentat eficientizarea serviciilor publice furnizate de Primăria comunei Poarta Albă, prin implementarea şi certificarea unui sistem integrat de management al calităţii, de mediu, al sănătăţii şi securităţii ocupaţionale şi instruirea corespunzătoare a angajaţilor instituţiei. Grupul ţintă l-au reprezentat instituţiile administraţiei publice locale - Primăria comunei Poarta Albă şi colectivul de angajaţi al acesteia. În cadrul implementării proiectului, angajaţii primăriei au participat la mai multe cursuri de formare, printre care cele de audit managerial, financiar-contabil şi tehnic, de politici publice, management al resurselor umane, management financiar şi achiziţii publice, dezvoltare durabilă şi egalitate de şanse. A fost implementată şi o aplicaţie informatică pentru managementul integrat al documentelor, fiind achiziţionate opt calculatoare, un server, o multifuncţională, imprimante, licenţe Office, antivirus şi consumabile.

Şcoala va avea sistem de monitorizare video

Primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, ne-a declarat că acesta a fost unul dintre primele proiecte demarate după alegerea sa în funcţie. „Acest proiect a fost mai uşor faţă de celelalte care implică construcţii. Mai avem un astfel de proiect care implică unităţile şcolare de pe raza comunei", a afirmat primarul Delicoti. Proiectul „Şcoli sigure", despre care primarul comunei Poarta Albă a vorbit ieri în premieră şi care implică unităţile şcolare, este unul transfrontalier derulat în parteneriat cu Bulgaria. Investiţia implică realizarea unui sistem de monitorizare a şcolii atât pe timpul orelor, cât şi în pauze, realizarea unui cabinet fonetic pentru învăţarea de limbi străine, achiziţionarea de table electronice şi palmtop-uri pentru profesori, precum şi realizarea unor cataloage electronice, astfel încât părinţii să fie la curent în permanenţă cu situaţia şcolară a elevilor. Primarul Vasile Delicoti a enumerat cele mai importante investiţii aflate în derulare în comună în momentul de faţă. Printre acestea se numără şi parcul în suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi, care ar putea fi gata în două săptămâni. Grădiniţa cu orar normal realizată de Primăria Poarta Albă este o altă investiţie care va fi finalizată în curând şi pe care primarul intenţionează să o dea în folosinţă la începutul anului şcolar 2011 - 2012. Poarta Albă va avea şi o grădiniţă cu orar prelungit, ce va fi construită prin intermediul Ministerului Educaţiei, licitaţia urmând să fie demarată în perioada următoare. Sala de sport şi baza sportivă sunt alte două investiţii la care lucrările sunt în toi. Primarul Delicoti a precizat, în privinţa bazei sportive, că au fost finalizate vestiarele şi sediul administrativ, urmând să fie gata şi grupurile sanitare pentru spectatori.

Noi investiţii importante

Un alt proiect important pentru comunitate este şi cel referitor la împădurirea a 80 de hectare, pentru care urmează să fie semnat contractul de finanţare. Alte investiţii pentru finanţarea cărora au fost depuse documentaţiile şi care se află în faze diferite de a fi concretizate sunt sistemul de canalizare, asfaltarea a 23 de kilometri prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, reabilitarea şi extinderea Şcolii nr. 1 din Poarta Albă şi realizarea unei creşe cu trei grupe (60 de locuri). Primarul Vasile Delicoti a precizat că în unele cartiere se înfiinţează deja reţea de canalizare pe străzile ce urmează să fie asfaltate, astfel încât să nu fie spart apoi asfaltul. Este vorba despre cartierul Via şi despre un cartier din zona C.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii