Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Oltina vrea sa reabiliteze reteaua de apa

ro

28 Feb, 2009 02:40 4470 Marime text
Oltina_primar_Gheorghe_Chirciu.jpgÎn comuna Oltina se află în curs de implementare un program de colectare selectivă a deşeurilor, demarat în parteneriat cu alte şapte localităţi limitrofe.

„Acest proiect de salubrizare vine la fix cu măsura de închidere a gropilor de gunoi pe 16 iulie", ne-a declarat primarul Gheorghe Chirciu. Edilul a precizat că gunoiul menajer se va recicla, iar cel de grajd va fi depozitat pe rampe speciale, pentru a putea fi folosit de către agenţii economici din domeniul agricol sau de către locuitori, în gospodării.
Un obiectiv important al primarului din Oltina îl reprezintă reabilitarea sistemului de alimentare cu apă şi realizarea reţelei de canalizare. În acest sens, primăria a depus un proiect spre finanţare, prin Măsura 322 din Planul Naţional de Dezvoltare Rurală. Reţeaua de alimentare cu apă din Oltina este veche de 50 de ani, iar conducta ruginită le face mereu necazuri locuitorilor, pentru că se produc frecvent avarii. „Ar fi un mare câştig pentru noi să reabilităm reţeaua de alimentare cu apă", a apreciat edilul din Oltina.
Primarul Gheorghe Chirciu vrea să asfalteze şi drumul spre satul Strunga, care face legătura şi cu schitul Strunga. Este vorba despre trei kilometri de drum. Prin această investiţie, edilul din Oltina intenţionează să introducă Schitul Strunga în circuitul turistic.
Primarul a adăugat că vrea să construiască în zonă un sat de vacanţă. Bisericuţa din Strunga a fost iniţial o construcţie din nuiele şi lut, datând, se pare, de aproximativ 400 de ani. Aceea s-a dărâmat şi a fost construită o alta. Din cauza lipsei de posibilităţi a sătenilor şi din cauză că ani de-a rândul nu s-a făcut nicio slujbă religioasă, biserica ajunsese în stare avansată de deteriorare.
În cursul anului 2004, cu ajutorul unor oameni de suflet din Constanţa, au fost demarate lucrări de reparaţii. Ulterior, biserica a fost declarată schit.
Autoritatea locală din Oltina intenţionează să construiască, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, şi o grădiniţă nouă în satul Răzoarele.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Nina 12 Nov, 2014 00:57 Ce dracu tot aveti ma cu, clanul Aparu? Va e ciuda ca nu veti calca vrodata pe urmele lor? Bravo lor, daca ii tine asta este. Sunt cei mai tari. Nr 1! Voi sunteti =0.😄😄😄
  • vai de voi.... 03 Mar, 2011 09:23 vesnic nemultumiti...cand n-o mai fi primar ve-ti realiza ce ati pierdut....natarailor....voi chiar nu vedeti ca asta baga mana zilnic in buzunar si va rezolva o sumedenie de probleme cu agoniseala lui de-o viata? pe cine dracului ati mai vazut sa faca asa;face treburile comunitatii cu masinile lui; cati morti va carat si va ingropat, nu stiti?intrebati-l pe preot,pe doctorita-cu ce se deplaseaza la Satu-Nou ;toate materialele cumparate pentru lucrarile ce s-au facut,si se vor mai face cu ce au fost carate?daca dezlegati misterul,poate-i soptiti si lui rencu si nevestei lui cum stau lucrurile....tocmai ei care toata viata lor n-au dus in scoala aia nici un bat de chibrit...deci lasati-l sa-si faca treaba c-o face bine ,il injuram ca ne pune la greu dar ce se face pe lumea asta fara munca?
  • valeu.... 28 Feb, 2011 23:44 astia,asa au fost sorociti n-au sansa de recuperare cat or fi pe fata pamantului vor fura munca aproapelui,n -au scrupule nici frica de bunul Dumnezeu
  • pavel 17 Jun, 2010 21:27 ba primaru este un chiabur de pe timpul lui ceausescu datorita lu tatasu care a avut pescaria pe mina si relatii la bucuresti .afacut valuri cu clanul aparu dar a lasat ciocul mic . un papagal care a avut mindria sa fie primar.
  • d 10 Mar, 2009 09:58 foarte bun proiectul, dar nu este nici inceput si nici depus de tine , d-le primar, ci de primarul de dinnaintea ta!Dar cum toata lumea te stie si ne-am obisnuit ca tu sa furi si sa te lauzi cu munca altuia. iar proiectul cu sat Strunga deasemenea stim ca tu ceri acolo 12 hectare de padure pe care nu le-ati avut niciodata si deaceea nici nu o sa le aveti.Pacat ca ai vrut sa ajungi primar numai pt interesele fam tale si nu pentru sat. Deasemenea stim ca-ti place sa vorbesti mult , sa ameniniti oamenii ca vii cu firma de bodygarzi a lui fii-tu si le iei din curti televizoarele, magarii, porcii s.a.m.d.,iar de aici tragem concluziile despre ce vrei defapt sa faci in comuna pe care o confunzi cu AF-ul tau
  • O localnica a comunei OLTINA 28 Feb, 2009 13:06 Daca faceti un sat de vacanta atunci poate ,clanul Aparu va fura de acolo si poate ,nu va mai teroriza consatenii dvs. ...da cred ca v-ati gandit bine d-nule primar !Interesanta miscare ...chiar inteligenta as putea spune ! Mai bine ati face o campanie impotriva clanului Aparu care terorizeaza localitatea dvs. si numarati cele peste 90 de dosare de furt inregistrate la politia Oltina....!