Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:05 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria i-a ridicat statuie lui Dan Spataru la Aliman

ro

31 Jul, 2009 03:22 6115 Marime text

dreapta_sus_aliman_dan-spataru.jpgPrimăria comunei Aliman a demarat construirea bazinului de alimentare cu apă în localitatea Dunăreni.

Primarul Gheorghe Topalu ne-a declarat că bazinul de apă are o capacitate de 200 metri cubi. Lucrările au avut o valoare estimată de 5,5 miliarde de lei vechi, însă contractul a fost atribuit unei societăţi care a ofertat un preţ mai mic de jumătate din cel iniţial. Au cumpărat caietele de sarcini, potrivit reprezentanţilor primăriei, 13 societăţi, însă doar şase s-au înscris la licitaţie. Edilul comunei Aliman a precizat că reţea de alimentare există în satul Dunăreni, însă trebuie schimbată. „Se lucrează acum la proiectele pentru reţelele de alimentare cu apă la Aliman şi Dunăreni", a afirmat primarul Gheorghe Topalu, adăugând că valoarea totală a lucrărilor este de 17 miliarde de lei vechi.

O altă prioritate a Primăriei Aliman a constituit-o şi depunerea unui proiect integrat, care ar putea aduce comunei fonduri europene în valoare de 2,5 milioane euro. Proiectul a fost depus spre finanţare zilele acestea şi cuprinde mai multe obiective de investiţii importante pentru comunitate. Este vorba despre realizarea reţelei de alimentare cu apă a localităţii Aliman şi a unei staţii de epurare şi despre dotarea căminului cultural cu instalaţii de sonorizare şi costume populare dobrogene. Potrivit primarului Gheorghe Topalu, reţeaua de canalizare va avea o lungime de 13 kilometri. 

aliman_primar_topalu_gheorg.jpgBustul, aşezat unde a copilărit artistul

În Aliman, vizavi de primărie, lângă şcoală, autoritatea locală a construit o statuie care îl înfăţişează pe regretatul cântăreţ Dan Spătaru. „Dan Spătaru era originar din Aliman. Părinţii săi, dascăli de meserie, aveau casa unde este în momentul de faţă şcoala. Ne-am gândit să ridicăm acest bust al artistului îndrăgit de atâta lume, ca un omagiu în memoria sa", a afirmat primarul comunei. Practic, statuia lui Dan Spătaru este amplasată chiar în zona unde a copilărit artistul. De jur-împrejurul statuii, primăria a amenajat un parc cu bănci, unde se vor planta flori şi arbuşti ornamentali. La inaugurarea monumentului, primarul Gheorghe Topalu va invita şi familia lui Dan Spătaru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cristian 18 Aug, 2011 22:29 ai facut un lucru bun sa-ti dea dumnezeu sanatate