Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Cuza Voda, in imposibilitate de a-si plati obligatiile financiare

ro

15 Jan, 2010 04:42 2264 Marime text
eugen_dumitru_cuza_voda_01.jpgPrimăria Cuza Vodă s-a confruntat zilele trecute, cu o criză fără precedent. Este vorba despre o criză cum primarul Eugen Dumitru nu a mai întâlnit până acum, potrivit spuselor sale.

La începutul săptămânii, Primăria Cuza Vodă s-a aflat în imposibilitatea plăţii salariilor angajaţilor din aparatul de specialitate al autorităţii locale. Oamenii trebuiau să îşi ia salariile încă de pe 7 ianuarie, însă acest lucru nu a fost posibil. Primarul Eugen Dumitru ne-a declarat că primăria a avut la dispoziţie doar 90 milioane lei vechi din care a plătit salariile paznicilor şi personalului auxiliar. De asemenea, edilul a precizat că nu s-a plătit beneficiarilor nici ajutorul social pe luna decembrie şi nici cel de încălzire. Aceste datorii se cifrează la valoarea de un miliard de lei vechi. Plăţi restante sunt şi către însoţitorii persoanelor cu handicap, ale căror indemnizaţii nu au mai fost achitate din luna noiembrie. Primarul este de părere că situaţia cu care se confruntă primăria pe care o reprezintă, nu este singulară, fiind vorba despre o problemă cu care se confruntă majoritatea administraţiilor locale. „Este o problemă pe judeţ şi pe ţară. Suntem într-o situaţie disperată. Este pentru prima dată când ne aflăm în această situaţie", a declarat Eugen Dumitru.

Edilul a convocat o şedinţă de Consiliu Local pentru aprobarea deficitului bugetar al contului de execuţie, astfel încât să poată plăti măcar utilităţile (curentul electric, apa etc.) din ce se încasează.

Primarul a precizat că din cauza situaţiei financiare, nici decontul cheltuielilor de transport ale cadrelor didactice, nu este la zi. „Cadrelor didactice le-am plătit deplasările pe lunile septembrie şi octombrie şi nu este vorba despre o rea voinţă pentru că, la Cuza Vodă, nu au existat probleme de acest gen", a adăugat primarul Eugen Dumitru.

Contactat ieri, pentru a vedea dacă situaţia s-a remediat, primarul Eugen Dumitru ne-a declarat că i s-a promis că se vor primi banii de salarii, ca şi ajutorul pentru încălzire pe luna decembrie.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii