Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria construieste un teren de fotbal la Topraisar

ro

18 Dec, 2009 01:41 3487 Marime text

topraisar.jpgAdministraţia locală a efectuat şi recepţia parţială a reţelei de alimentare cu apă din localitate

Primarul Stelian Gheorghe continuă proiectele demarate în comuna Topraisar, dar lansează şi altele noi.

Administraţia locală a comunei a demarat procedura de achiziţie pentru construirea unui teren de fotbal omologabil tip I. Potrivit primarului, baza sportivă va avea o suprafaţă de 8.000 mp, şi va fi situată la marginea satului. Terenul de fotbal va fi destinat tuturor locuitorilor comunei şi va fi dotat cu toate cele necesare: vestiare, instalaţie de nocturnă, împrejmuire etc. Deschiderea ofertelor pentru acest contract de lucrări a avut deja loc zilele trecute. Autoritatea locală va analiza ofertele depuse şi va desemna, în perioada următoare, societatea care se va ocupa de construirea terenului. Valoarea estimată a terenului este de 485.560 lei fără TVA, adică de aproximativ şase miliarde de lei vechi cu TVA.

Zilele trecute, Primăria Topraisar a realizat recepţia parţială a reţelei de alimentare cu apă. Este vorba, mai exact, despre un segment din sistemul de alimentare cu apă, realizat pe str. Victoriei, pe partea unităţii militare de la intrarea în localitate. Primarul Stelian Gheorghe ne-a declarat că s-a făcut această recepţie parţială întrucât, din cauza lipsei de fonduri, lucrările vor fi suspendate temporar, urmând a fi reluate când vor fi alocaţi bani. Investiţia este finanţată în baza HG 577/1997 privind aprobarea Programului privind pietruirea, reabilitarea, modernizarea şi/sau asfaltarea drumurilor de interes local clasate şi alimentarea cu apă a satelor.

S-au demarat şi lucrările la canalizare

Un proiect de mare importanţă pentru comunitatea locală din Topraisar este şi cel privind înfiinţarea reţelei de canalizare. Potrivit primarului Stelian Gheorghe, lucrările au fost demarate zilele trecute, primăria predând în prealabil, amplasamentul către constructor. Durata de execuţie a proiectului este de un an. Investiţia face parte dintr-un proiect integrat, finanţat din fonduri europene, a cărui valoare este de 2,5 milioane euro. Valoarea totală a lucrării privind înfiinţarea reţelei de canalizare este de 6.305.750 lei noi, fără TVA.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii