Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:15 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primaria Amzacea asteapta banii de la Guvern pentru retelele de apa

ro

29 Jan, 2010 02:49 2496 Marime text
mijloc_sus_amzacea_primar_constantin_radu_05.jpgPrioritatea Primăriei Amzacea este, în acest an, finalizarea lucrărilor la reţeaua de apă din Casicea şi General Scărişoreanu.

Primarul Constantin Radu ne-a declarat că reţelele de alimentare cu apă din cele două sate ale comunei sunt realizate în proporţie de 60 - 70%. Ambele lucrări la sistemele de alimentare cu apă sunt finanţate de către Guvern în baza H.G. 577/1997 prin care s-a aprobat Programul privind pietruirea, reabilitarea, modernizarea, şi/sau asfaltarea drumurilor de interes local clasate şi alimentarea cu apă a satelor. Realizarea sistemului de alimentare cu apă la Scărişoreanu va costa în jur de 25 de miliarde de lei vechi. La Casicea exista o reţea mai veche, dar care nu mai făcea faţă consumului. „Aşteptăm banii de la Guvern", ne-a declarat edilul.

Anul acesta, primarul din Amzacea speră să definitiveze şi construirea noului cămin cultural din localitate. Amzacea nu a avut până în momentul de faţă cămin cultural. Investiţia este realizată cu sprijinul Consiliului Judeţean Constanţa. Valoarea lucrărilor este, potrivit anunţului de atribuire publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, de 7,8 miliarde de lei vechi fără TVA.

amzacea_primar_constantin_radu_01.jpgAlte priorităţi ale administraţiei locale sunt şi finalizarea construcţiilor grădiniţelor din Amzacea şi General Scărişoreanu, realizate, potrivit edilului, în proporţie de 70%. Conform anunţului de atribuire a lucrărilor, publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, valoarea operaţiunilor de construire a grădiniţei din Amzacea este de aproximativ 10 miliarde de lei fără TVA. Lucrările la grădiniţa din General Scărişoreanu se cifrează la o valoare similară.

Într-un stadiu mai puţin avansat sunt lucrările la şcoala cu clasele I-IV şi la grădiniţa din satul Casicea. Aceste două unităţi de învăţământ vor funcţiona într-un corp comun.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii