Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:48 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primăria Aliman, neatinsă de restructurare are prea puţini angajaţi

ro

20 Aug, 2010 02:14 4017 Marime text
Aliman_Gheorghe_Topalu.jpgAdministraţia locală a comunei Aliman se numără printre puţinele rămase neatinse de Ordonanţa 63/2010 care a „scuturat" organigramele instituţiilor publice.

Aliman.jpgPotrivit primarului Gheorghe Topalu, autoritatea locală pe care o reprezintă putea funcţiona cu maxim 22 de posturi. Având în vedere însă faptul că aparatul administrativ al Primăriei Aliman numără doar 17 angajaţi, nu a mai fost voie de concedieri. „Neavând bani, noi nici nu am mai angajat, aşa cum s-a întâmplat prin alte părţi. Astfel, nu a fost nevoie de restructurare", ne-a declarat primarul Topalu. Edilul are totuşi o urmă de regret faţă de modul în care s-a calculat norma de combustibil. „Avem la dispoziţie 75 de litri de benzină lunar şi suntem la o distanţă de o sută de kilometri faţă de Constanţa. Nu prea e corect", a adăugat primarul.

 

Se închide Şcoala Floriile

În prezent, Primăria se ocupă de pregătirea instituţiilor de învăţământ pentru începerea noului an şcolar. Ca şi în alte localităţi ale judeţului, şi şcoala cu clasele I-IV din localitatea Floriile se va închide, potrivit primarului. Cei 16 copii vor fi transportaţi la şcoala din satul Vlahi, situat la 7 km distanţă de Floriile.

În paralel, autoritatea locală continuă lucrările la primăria cea nouă. „Am turnat placa. Sperăm ca până la 30 septembrie să fie gata", a afirmat edilul. Valoarea investiţiei este de aproximativ trei miliarde de lei vechi fără TVA. Până la începerea noului an şcolar, primarul Topalu îşi doreşte să finalizeze şi amenajarea spaţiului verde de lângă statuia lui Dan Spătaru. „Am fi făcut acest lucru până acum, dar nu am avut bani", a spus edilul.

Primăria continuă lucrările şi la reţeaua de alimentare cu apă a satelor Dunăreni şi Aliman. Primarul Gheorghe Topalu şi-a exprimat speranţa ca reţeaua de apă de la Dunăreni să fie gata până în noiembrie cel târziu, cea de la Aliman fiind realizată în proporţie de 25%.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • George 13 Sep, 2011 19:30 Domnule Primar, avem rugamintea sa sesizati organele competente cu privire la bazinul de acumularea a apei potabile din satul Dunareni.Sa se ia niste probe biologice.Acest bazin este descoperit si este un focar de infectie.Daca nu o faceti dumneavoastra o vom face noi.Este foarte multa lume bolnava si nimeni nu ia nicio masura.Va multumim!
  • ion 20 Feb, 2011 20:28 BRAVO DOMNULUI NICOLA UN VICE DE MILIOANE