Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Port turistic la 2 Mai

ro

30 Apr, 2010 03:57 3542 Marime text
cap_2_limanu_primar_iustin_urdea___.jpgPrimarul comunei Limanu, Nicolae Iustin Urdea, afirmă că lucrările vor începe în toamnă

Comuna Limanu a primit finanţare pentru realizarea unui port turistic cu ambarcaţiuni turistice mici şi pescăreşti, la 2 Mai. Proiectul este finanţat de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Potrivit primarului Nicolae Iustin Urdea, investiţia totală se cifrează la 240 miliarde de lei vechi. Din această sumă, primăria a primit deja 40 de miliarde de lei vechi. „Avem deja proiectul, săptămâna viitoare demarează procedura de achiziţie şi sperăm că în septembrie vor începe lucrările", ne-a declarat primarul Iustin Urdea. Portul va fi amplasat la Pescăria 2 Mai. Prin acest proiect va fi reabilitat digul vechi de 40 de ani şi va fi extins. Proiectul include locuri de pescuit pentru cei pasionaţi de acest hobby, căsuţe şi spaţii de acostare pentru ambarcaţiuni mici. Documentaţia a fost întocmită în decembrie 2008.

În ceea ce priveşte plajele, edilul-şef al comunei Limanu a precizat că a solicitat ca plaja din 2 Mai să fie administrată de autoritatea locală, pentru a o putea îngriji, întrucât nu ar fi doritori care să se ocupe de acest segment. „Vine 1 Mai şi nu avem plajele ajudecate", a spus primarul.

În ceea ce priveşte vizita Elenei Udrea de săptămâna trecută, primarul este de părere că discuţiile în contradictoriu cu ministrul au avut ca punct de pornire certurile dintre agenţii economici de pe plajă. „Toată problema porneşte de la agenţii economici care se ceartă între ei şi încearcă, cu mâna Ministerului, să-şi rezolve problemele", a afirmat edilul. Nicolae Urdea a precizat că din toamnă Ministerul Turismului va elabora un plan de sistematizare a zonei limitrofe plajei, astfel încât să nu mai fie discuţii între agenţii economici de pe plajă. Turiştii care vin în Vamă anul acesta vor găsi asfalt pe majoritatea străzilor ce duc spre mare. Edilul din Limanu a afirmat că în Vama Veche aproape toate străzile ce duc spre mare au fost asfaltate.

limanu_-_nicolae_iustin_urdea.jpgConcert de fanfară

Turiştii care vin în această parte a litoralului în week-end vor avea ce vedea. Pe 2 mai, localitatea 2 Mai serbează 122 de ani de la înfiinţare. Primăria a pregătit întreceri sportive, concursuri pentru copii, lupte tătăreşti - kures, dar şi un concert de fanfară.

Administraţia locală a comunei Limanu a pregătit şi un proiect de energie verde. „Am gândit un proiect pentru montarea unei eoliene de 1 Mw, care să asigure consumul pentru iluminatul public şi instituţii", a afirmat primarul. Proiectul ar putea fi finanţat din fonduri europene.

Primarul Nicolae Urdea a precizat că este nemulţumit de faptul că nu a primit niciun răspuns de la Bucureşti pentru proiecte depuse spre finanţare anul trecut. El a precizat că unul dintre ele este proiectul privind electrificarea zonelor 4, 5, 6 şi 7 din Limanu, depus spre finanţare la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Un alt proiect pentru care nu s-a primit niciun răspuns este cel referitor la realizarea şoselei de ocolire a localităţilor 2 Mai şi Vama Veche, asfaltarea străzilor rămase nemodernizate în 2 Mai şi Limanu şi a drumului până la Hagieni. „Este un proiect CBC, în parteneriat cu Bulgaria, depus de aproape un an de zile, pentru care nu am primit niciun răspuns", a afirmat primarul Nicolae Urdea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Corina 30 Apr, 2010 09:41 Ce face primarul acesta cu planul urbanistic pentru zona dinspre mare dintre 2 Mai si Vama Veche? De 8 ani se asteapta acest puz si duce lumea cu vorba an de an.