Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:31 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poarta Alba vrea sa acceseze bani europeni, in parteneriat cu vecinii

ro

10 Apr, 2009 04:03 1586 Marime text
MIJLOC_SUS_Poarta_Alba_primar_Vasile_Delicoti_03.jpgComuna Poarta Albă intenţionează să acceseze fonduri europene pentru realizarea mai multor obiective de investiţii importante pentru comunitatea locală.

Este vorba despre depunerea spre finanţare a unui proiect integrat cu finanţare europeană ce vizează execuţia reţelei de canalizare în toată localitatea Poarta Albă.
O altă modalitate prin care unităţile administrativ-teritoriale pot accesa fonduri europene sunt Asociaţiile pentru Dezvoltare Intercomunitară (ADI).
Primăria Poarta Albă a încheiat o astfel de asociaţie de dezvoltare alături de comuna Ciocârlia. Prin această ADI, administraţia locală din Poarta Albă îşi propune extinderea şcolii din localitate, achiziţionare de echipament SMURD şi autoutilitară pentru stingerea incendiilor.
Poarta_Alba_primar_Vasile_Delicoti_02.jpgPrin intermediul unei Asociaţii de Dezvoltare Intercomunitară în parteneriat cu o altă comună învecinată - Castelu - Primăria Poarta Albă îşi propune realizarea unui drum care să lege satul Nisipari (aparţine de Castelu), de Cartierul Via (Poarta Albă). De precizat că proiectele depuse spre finanţare prin intermediul ADI-urilor pot accesa şase milioane euro, bani care ulterior sunt împărţiţi între comunităţile locale.
Un alt obiectiv al primarului comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, este şi realizarea unei săli de sport. Obiectivul va fi realizat prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii, căreia primăria îi va da în administrare terenul. Un alt proiect de hotărâre supus aprobării Consiliului Local Poarta Albă este şi aprobarea investiţiei pentru introducerea utilităţilor pe str. Gării.  
Primarul Vasile Delicoti ne-a declarat că primăria se va ocupa şi de renovarea Bisericii Sf. Nicolae, vrând totodată să construiască în apropierea lăcaşului de cult o capelă mortuară, dar şi o sală de mese, unde să li se ofere o masă caldă copiilor din familiile nevoiaşe.
Având în vedere apropiatele sărbători pascale, reprezentanţii administraţiei locale din Poarta Albă s-au gândit şi la cei vârstnici. Cu ocazia Paştelui, Primăria Poarta Albă va oferi pachete cu alimente tradiţionale unui număr de 800 de pensionari. „Iepuraşul" va veni şi la cei mici. Aproximativ 700 de copii vor primi dulciuri şi jucării sau cărţi.
De asemenea, primarul Vasile Delicoti a declarat că intenţionează să iniţieze un sistem de premiere, prin care să fie răsplătiţi, la sfârşitul fiecărui an şcolar, elevii merituoşi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii